Zapisal izmisljeni | 22.06.2009 - 12:58 - Kategorije: Film

Nadaljujem s filmi … nadaljujem z Jodie Foster

Flightplan, film iz 2005, katerega sem si že nekajkrt hotel ogledati, a …. mi nikakor ni uspelo. Tokrat je bil na POP TV, v sredo če se ne motim, slovenski prevod pa Pogrešana na letalu.

fp

Jodie Foster je tokrat Kyla, američanka v Berlinu, kjer se smrtno ponesreči njen mož. S hčerko Julio se z avionom vračata, domov v Ameriko, pri tem pa med letom zadremata.

Ko se Kyla zbudi ne najde Julie in sledi iskanje otorka na avionu. Izvrsten zaplet, ki gledalca napelje, na razmišljanje ali se je otrok dejansko izgubil ali ga je kdo ugrabil, kot trdi Kyla ali pa otroka sploh ni bilo na avionu in si je Julia vse skupaj izmislila oz. so to njene blodnje, saj je še vedno v šoku zaradi smrti moža.

Do tu je film izvrsten, nato pa po odličnem zapletu filma, napetost popusti. Iskanje po celotnem avionu še drži napetost, razkritje agenta Carsona kot bad guya pa skupaj z razkritjem njegovega načrta dokončno uničita film, kjer kmalu vidimo, da je Julia dejansko ugrabljena. Sledi pričakovano herojstvo Kyle, ki reši svojo hčerko, pokonča agenta Carsona in ob pristanku zmagoslavno pride iz aviona.

Odličen zaplet, pa slab razplet in ponovno odlična Jodie Foster, ki je idealna za vloge žrtev oz. trpečih žensk, kjer se je že nekajkrat izkazala. Prav tako se mi zdi odlična izbira Petra Sarsgaarda za bad guya, ki ne iztopa preveč ter se postopoma spremeni iz neodločneža v pokvarjenca.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.06.2009 ob 12:58 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 22.06.2009 @ 17:33

  troBENTica

  Se mi zdi, da je šlo za predpripravo v filmu The Brave One, kjer Jodie ni več takšna “žrtev”. V bistvu v svojih vlogah na koncu vedno vzame pravico v svoje roke.

  Zapisal troBENTica
 2. 22.06.2009 @ 17:40

  očitno je v Hollyooodu vse določeno …. Meg Ryan in Sandra Bullock za romantične komedije, Jodie Foster pa za trpeče ženske oz. žrtve …. če boš brala še naslednje objave boš videla, da je Bruce willis določen za zgubo, ki se prelevi v akcijskega junaka …

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !