Zapisal izmisljeni | 22.06.2009 - 17:18 - Kategorije: Film

Še en film, ki sem si ga že gledal, pa sem ga pred dnevi ponovno …

16 blocks

Akcijski film, kjer glavno vlogo igra Bruce Willis, zame eden najbolj cool akcijskih junakov, ki se največkrat iz looserja s katerim simpatiziramo prelevi v akcijskega heroja ….

16blocks

Tokrat je Bruce Willis zapit, od vsega zjeban policaj Jack Mosley, ki je zelo podoben karakter kot so bili že John Hartigan, Jeff Taley, pa legendarni John McLane, Joe Hallenbeck…. Skratka zguba, ki se prebija iz dneva v dan in mu je kot pove že v uvodnem delu filma, življenje predolgo.

Jack Mosley dobi nalogo prepeljati gobezdača Eddie Bunkerja iz zapora do sodišča …. 16 blocks oz. 16 ulic. To naj bi bilo kratko, rutinsko delo, kar pa se izkaže, da ni.

Gobezdač Eddie Bunker, ki ga izjemno odigra rapper z lepo filmsko kariero Mos Def, je mala baraba in bo pričal na sodišču proti skorumpiranim policajem, zaradi česar ga ti hočejo eliminirati oz. ubiti.

Jack Mosley reši Bunkerju življenje, pri tem ustreli skorumpiranega policaja, ter se počasi iz looserja transformira v super-policaja kakšen je bil nekoč. Policaj in nepomembna baraba na begu postaneta buddy-buddy, lovi pa ju skupina skorumpiranih policajev, katere vodi Mosleyev bivši buddy, detektviv Nugent, ki ga igra še en odlični igralec David Morse.

Zelo dober akcijski film, z izvrstno igro glavnih igralcev, ki film pripeljejo do pričakovanega konca.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.06.2009 ob 17:18 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 6.03.2011 @ 01:02

    [...] Jackal, The siege, še ene klasike The sixth sense, Unbreakable, Hostege, neprekosljivega Sin city, 16 blocks, What just happened [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !