Zapisal izmisljeni | 12.06.2009 - 10:32 - Kategorije: Aktualno

Povratak otpisanih je bil kultni partizanski film in takšen status ima tudi Ratko Mladić.

Nevidni fantom se je pojavil ….

ratkomladic 

Ratko MLADIĆ je bil rojen med II. svetovno vojno, 12.3.43 v vasi Božinovići v Bosni.

Mladost je preživel v domačem kraju, nato pa odšel v Sarajevo, kjer je delal kot kovinostrugar, a je kmalu odšel v Srbijo, kjer se je vpisal na vojnoindustrijsko šolo, in pričel svojo vojaško kariero, kasneje pa uspešno zaključil še vojaško akademijo na kateri je leta 1978 končal šolanje z najboljšim povprečjem v letniku 9,57.

Leta 1992 je v Bosni že divjala vojna in na pobudo bosanskih srbov oz Skupščine Republike srpske in Radovana Karadžića je bil Ratko Mladić imenovan za poveljnika vojske Republike srpske, kjer je prišel tudi do naziva general.

Krvava vojna se je počasi zaključila, namesto Radovana Karadžića je oblast prevzela Biljana Plavšić, ki je generala Mladića razrešila vseh dolžnosti.

Sledile so politične “mućke” kdo bo koga in kdo je koga, od nekod se je pojavila mednarodna tožilka Carla Del Ponte in izdala kup tiralic, med najbolj zaželenimi begunci pa sta se znašla bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić in pa general Ratko Mladić.

 

V tem času oz. do danes je v Srbiji in Republiki srpski nastalo kup pesmi legendarnima ubežnikoma za katere so trdili, da se skrivata po gozdovih in planinah, mnogi so trdili, da ju nikoli ne bodo našli, ker sta imela plastične operacije ….

In ko se je Radovan Karadžić sprehajal po Beogradu in širši okolici kot zdravilec Dr. Dragan Dabić, je Ratko Mladić bil Ratko Mladić, srbski vojni heroj, ki uživa v zasluženi penziji, se veseli, pleše, igra kolo, je v znanih restavracijah ….

Politićni vodja bosanskih srbov Radovan Karadžić je bil lani odkrit, beri izdan, aretiran in odpeljan v Haag, srbski vojni heroj, general Ratko Mladić pa uživa podporo srbskih vojaških krogov, kjer ni prostora za politične spletke in izdaje, zaradi česar je ta še vedno na prostosti.

Razlika med politikom in vojnim herojem je očitna, saj je bil Ratko Mladić prisoten na velikih feštah, kjer se je trlo ljudi, pa nikogar od teh ni zamikala zanj razpisana nagrada ….

 

za nekatere Bog, rešitelj, heroj …. za druge morilec, zločinec …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 12.06.2009 ob 10:32 in je shranjen pod Aktualno. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 27.05.2011 @ 20:55

    [...] Nekoliko robinzonski dan brez dotoka novic je sovpadel z dnevom aretacije Ratka Mladića, o katerem sem na tem blogu pisal že TUKAJ. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !