Zapisal izmisljeni | 11.06.2009 - 15:26 - Kategorije: nogometaši

Ricardo Izecson dos Santos Leite, bolj znan kot Kaka

kak

 

Zadnja leta eden najboljših nogometašev, tipična “desetka” igralec, ki vse zna ….

Rojen 22.4.1982 v Braziliji, kjer je med 2001 in 2003 nastopal za Sao Paolo in v 59. nastopih zabil 23. golov kar je izvrsten rezultat za igralca zvezne vrste.

Odlične igre v dresu Sao Paola in v reprezentančnih dresih, mlajših selekcij so pritegnile zanimanje vodilnih evropskih klubov, a je bil italijanski AC Milan najvztrajnejši oz. najizdatnejši. Poleti 2003 se je za 8.5 milijona eurov preselil v Milano, kjer je v hitrem času postal idol navijačev in eden najboljših igralcev na svetu.

Skromni mladenič z globoko vero v Boga, s pomočjo katere je za seboj pustil neprijetno poškodbo, ki jo je staknil kot 14-letnik na bazenu in bi lahko ostal paraliziran in od takrat naprej je pohlepni mladenič, brez incidentov, ki redno spremljajo skoraj vse brazilske zvezdnike. Kaka se izogiba sex škandalom, alkoholu, drogi …. zanj je Jezus, familija in njegova žena Caroline ter sinko Luca Celice Leito.

V AC Milanu je tako kot vedno, navduševal z odličnimi igrami, preigravanji, podajami in v 193. nastopih dosegel 70 golov, postal idol in pravi vzor vsem mlajšim nogometašem.

Pozimi je AC Milan prejel rekordno ponudbo za svojega najboljšega igralca, s strani Manchester Citya oz. njegovih bogatih arabskih lastnikov, ponudbo (100 milijonov eurov) ki je niso mogli odkloniti. Pričela so se pogajanja, a je ta kasneje prekinil sam Kaka in povedal, da ga ne zanima prestop/denar …. pri tem pa dodal, da je edini klub kamor bi lahko v prihodnosti iz Milana prestopil, Real Madrid.

Pred dnevi je mesto predsednika Real Madrida ponovno zasedel Florentino Perez in ponovno je završalo pri transferjih. Tvorec “galcticosov” je novi mandat pričel v velikem stilu.

Kaka je postal igralec Real Madrida.

Odškodnina zanj naj bi znašala 65 milijonov eurov, čeprav naj bi Chelsea AC Milanu ponudil zanj kar 80 milijonov eurov, je Kaka ponovil zimsko zgodbo, da si želi prestopa samo v Real Madrid, kjer bo nagrajen z letno plačo 9 milijonov eurov.

Naslednji prosim ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 11.06.2009 ob 15:26 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 19.04.2010 @ 17:17

    [...] stisne me, ko zapisujem, da je 27-letni brazilski virtuoz Kaka zgrešen nakup, a dejstvo je, da je igralec razočaral, nekaj tudi zaradi težav s poškodbami, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !