Zapisal izmisljeni | 11.06.2009 - 20:06 - Kategorije: nogometaši

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

cr7

null

 

Zame trenutno najboljši igralec na svetu, Cristiano Ronaldo je bil rojen 5.2.1985 v mestu Funchal na portugalskem otoku Madeira.

Kot večina zmotno misli, da je ime Ronaldo dobil/vzel po nogometašu, naj omenim da je ime dobil po očetovem najljubšem filmskem igralcu Ronaldu Reganu, kasnejšem predsedniku ZDA.

Mladost je preživel na že prej omenjenem otoku Madeira, kjer je pričel z igranjem nogometa v lokalnem klubu Andorinha, nato pa kariero nadaljeval v Nacionalu iz Madeire. Čeprav je simpatiziral Benfico je leta 2001 prestopil v Sporting iz Lisbone, od koder je njegova kariera krenila strmo navzgor. Sramežljivi deček je imel kar nekaj težav s prilagajanjem novemu okolju, kot je priznal pa je imel velike težave s svojim otoškim naglasom in posledično s samozavestjo. Te pa ni manjkalo na igrišču, kjer je v eni sezoni igral v ekipah U16, U17, U18, v drugi ekipi in nato še v prvi ekipi Sportinga, kjer je v svojem debitantskem nastopu dosegel dva zadetka.

Spomnim se, da sem gledal Eurogoals na Eurosportu, ko je komentator omenil igralca na katerega naj bomo pozorni v naslednjih sezonah, na njegovem hrbu pa je pisalo Ronaldo. Pri mnogih vodilnih evropskih klubih, ki spremljajo mlade igralce je bil Ronaldo že opažen in vsi so nekako čakali in spremljali njegov razvoj.

Poleti 2003 je Sporting na domačem stadionu igral prijateljsko tekmo proti Manchester Unitedu in jih premagal, Cristiano Ronaldo pa je odigral eno svojih najboljših tekem. Sledi legendarni del, kjer so igralci Manchester Uniteda nagovorili svojega trenerja Alex Fergusona, da potrebujejo prav takšnega igralca, veščega mladega driblerja, ki bo na desni strani nadomestil Davida Beckhama.

Sir Alex Ferguson, ki je bil prav tako navdušen nad nogometnim znanjem mladega portugalca je tvegal in za mladega, še nedokazanega igralca odštel okoli 14 milijonov eurov ter mu dodelil slovito številko 7, ki so jo v Manchester Unitedu predtem nosili samo najboljši …. David Beckham, Eric Cantona, George Best … čeprav je Ronaldo izrazil željo po številki 28, katero je predtem nosil v Sportingu.

Tudi v Manchester Unitedu je potreboval nekaj časa, da se je privadil na hitrejšo, ostrejšo igro, predvsem pa da je pridobil tisto potrebno samozavest s katero je potem lahko preigraval in izkazal ves svoj talent.

Manchester United je z Ronaldom na čelu postal eden najboljših klubov na svetu. Državni prvaki so že od sezone 2006/07, v sezoni 2007/08 so osvojili še Ligo prvakov, Cristiano Ronaldo pa je to sezono zaključil z 42. zadetki v vseh tekmovanjih, kar je za zveznega igralca dosežek, ki ga še leta ne bo nikomur uspelo doseči.

Že po Svetovnem prvenstvu leta 2006, ko je Ronaldo v dvoboju njegove Portugalske z Anglijo, z gestikulacijami sodniku, nekako izsilil rdeči karton za Rooneya, so se pojavila prva razmišljanja o prestopu iz Manchester Uniteda, a je takrat celotno zadevo in Rooneyevo jezo pomiril Sir Alex Ferguson. Po zaslugi izvrstnih iger pa so tudi unitedovi navijači kmalu pozabili na stare zamere in idila se je nadaljevala. Po koncu sezone 2007/08 in osvojitvi Lige prvakov je Ronaldo javno naznanil, da zapušča klub, saj je z Manchester Unitedom že praktično vse osvojil in da si želi novih izzivov oz. nastopiti za klub, za katerega je navijal v mladosti. Real Madrid. Ponovno je moral posredovati Sir Alex Ferguson, ki je obiskal Ronalda na pripravah za Evropsko nogometno prvenstvo in ga ponovno prepričal na ostanek oz. po nekaterih namigovanjih z njim sklenil dogovor, da bo klub lahko zapustil poleti 2009.

Manchester United je letos ponovno osvojil angleško prvenstvo, predtem že Carling Cup, Community shield, klubsko svetovno prvenstvo, v Ligi prvakov pa je izgubil v finalu …. in prav ta tekma bi lahko bila, zadnja tekma  “rdečih vragov” v kateri je za njih nastopal Cristano Ronaldo.

Real Madrid naj bi že dosegel dogovor z Manchester Unitedom o nakupu tega izvrstnega portugalca, tudi Sir Alex Ferguson se strinja, da Ronaldo lahko zapusti klub, vendar za rekordnih 94 milijonov eurov.

Cristiano Ronaldo bi s tem transferom postal najdražji nogometaš vseh časov, saj bi z njegovo plačo, za katero se predvideva da bo okoli 9-10 milijonov eurov na sezono, prebil magično mejo 100 milijonov eurov.

Trenutno naj bi potekajla pogajanja za njegovo plačo in številko na dresu, saj je Cristano Ronaldo ustvaril svojo znamko CR7, številka 7 pa je v Real Madridu že leta rezervirana za njihovo živo legendo, Raula.

V pričakovanju ….

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 11.06.2009 ob 20:06 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

4 komentarjev

 1. 11.06.2009 @ 21:28

  kolk je lep/talentiran…mmmmmmmmm :)

  Zapisal tincapinca
 2. 11.06.2009 @ 21:39

  Cristiano Ronaldo bi s tem transferom postal najdražji nogometaš vseh časov, saj bi z njegovo plačo, za katero se predvideva da bo okoli 9-10 milijonov eurov na sezono, prebil magično mejo 100 milijonov eurov.

  Carsko, lep denar, cestitke.

  Zapisal Avtoakustika
 3. 12.06.2009 @ 09:25

  mlad, lep, zagorel, bogat, slaven …. oseba, ki jo obožujete ali sovražite

  Zapisal izmisljeni
 4. 16.06.2011 @ 11:44

  [...] kot je v naslovu, temveč je razlog za to, naslov namreč, da že obstaja objava z naslovom Cristiano Ronaldo in nekako najbolj primerno se mi je zdelo, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !