Zapisal izmisljeni | 6.05.2009 - 19:48 - Kategorije: sezona 2008-09

Nocoj bosta Chelsea in Barcelona odigrala povratno tekmo, ki bo odločila, kdo bo igral v finalu Lige pravkov, saj se je prva tekma končala z rezultatom 0-0.

Kot sem pred prvo tekmo tudi napovedal, španska ekipa ni uspela streti čvrstega angleškeškega moštva, ki se sploh ni trudil igrati nogometa, temveč so samo preprečevali napade nasprotnika.

CHELSEA je prvo tekmo odigral, tako kot si je to zamislil njihov trener, veliki Guus Hiddink. Gibljivi bunker sem zasledil, da je bil opis njihove igre v prvi tekmi in Chelsea je s takšno igro pridobil še več “sovražnikov”. Še enkrat bom ponovil, da so igralci Chelsea navajeni na takšne trenerske zahteve, saj so že pred leti, v obdobju trenerja Mourinha, gojili podoben stil igre. Čvrsta obramba, hitri nasprotni napadi, dolge žoge in igra ob prekinitvah, vse to je zaščitna znamka Chelsea. In sedaj , ko vsi “pametnjakoviči” napovedujejo še eno podobno tekmo, trdim, da bodo nocoj presenečeni.

Guus Hiddink je znan, kot trener, ki ljubi ofenzivno igro s katero se je proslavil v večini ekip, kjer je deloval in navijači na Stanford Bridgeu bodo zahtevali na domačem igrišču takšno igro, kontrolirano ofenzivo, kar nakazuje že njihova postavitev, kjer bo zadnji liniji pomagal, na prvi tekmi fenomenalni zadnji vezni, Obi Mikel, preko bokov pa bosta napadala Bane Ivanović in predvsem Ashley Cole. Prevlado na sredini bo Chelsea poskušal doseči z borbenim Essienom, kapetanom Lampardom, nemcem Ballackom in krilnim napadalcem Maloudo, ki se bo v napadu priključeval Drogbi. Njihova ofenzivnejša igra bo prinnesla veliko hitrih akcij ter nevarnosti iz prekinitev okoli “šestnajsterca” in pa iz kotov, kjer bodo prevladovali njihovi spretni, visoki igralci. Chelsea bo nocoj moštvo s popolnoma drugo usmeritvijo.

BARCELONA je ekipa, ki navdušuje ljubitelje nogometa, njihova igra kratkih pasov in hitrih akcij z vtekanjem v prazen prostor pa je že njihov zaščitni znak. Na prvi tekmi te igre niso mogli nikakor razviti, a so nekaj dni kasneje “eksplodirali” v Madridu, kjer so v tekmi za prvenstvo Španije, “razmonitrali” Real Madrida. A “beli balet” je v današnjem času nekaj, čvrsta angleška ekipa pa je nekaj povsem drugega. Realovi razvajenci nimajo tiste ostrine, na katero bo Barcelona ponovno naletela, le da tokrat že na svoji polovici, kjer imajo v obrambi veliko težav. Že tako ne preveč zanesljiva obramba je zdesetkana oz. brez že dalj poškodovanega Militia, pred dnevi operiranega Marqueza, pa njihovega vodje na igrišču Puyola, katere bodo zamenjali neizkušeni novinec Caceras, ki je dobival minimalen igralni čas, pa še vedno zeleni Pique. Na bokih bosta standardni Alves, ki je bil vedno bolj ofenzivno usmerjen in mu defanzivne naloge ne grejo preveč dobro, in pa Abidal, kateri že nekaj časa ni bil na tem igralnem položaju. Sredino bo poskušal držati Yaya Toure, pomagla pa mu bosta veliko bolj ofanzivno usmerjena Iniesta in Xavi. V napadu pričakujemo napadalni trio Messi, Henry in Eto’o, ki bo imel veliko defenzivnih zadolžitev. Hrabra postavitev, neizkušenega Guardiole, ki se ga ne more primerjati z nasprotnim trenerjem, a očitno v Barceloni prevladuje miselnost, da tudi v Londonu lahko igrajo v stilu kot so navajeni in da je bil prejšnji teden njihov slab dan.

Moja napoved je, da bo Chelsea krenil ostro in agresivno, tipično angleško, norveški sodnik pa bo podlegel pritisku navijačev, domači atmosferi in stilu, ki mu je mnogo bližji kot je španski nogomet. Chelsea bo nosila domača evforija in pričakujem njihovo prevlado na celotnem igrišču, še posebaj na sredini igrišča, kjer je večja koncentracija igralcev angleške ekipe. Seveda tudi Barcelona ne bo nenevarna, predvsem je treba paziti na Iniesto, ki je zame njihova gonilna sila. Tip igra v življenski formi in njegove morebitne milimetersko natančne podaje proti napadalcem so konstantna nevarnost za nasprotnika. 

Chelsea bo, predvsem po zaslugi trenerja Hiddinka nadigral nasprotnika in ga izločil iz nadaljnega tekmovanja ter se uvrstil v Finale, kjer bo ponovitev lanaskoletnega finala.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 6.05.2009 ob 19:48 in je shranjen pod sezona 2008-09. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 6.05.2009 @ 22:53

  Mislim, to je bilo pa malo preveč. Sem navijal za barco ampak tip bi lahko piskal štiri penale. Mislim, to je bilo pa malo preveč, majkemi!!

  Zapisal dare
 2. 7.05.2009 @ 15:18

  ja, sodnik ni bil na nivoju, šel je iz napake v napako, igra z roko je bila dovoljena, zanj penal ni obstajal, mnoge grobosti so bile nekaznovane … in kot je po tekmi dejal Hiddink, igralci delajo napake, trenerji delajo napake in tudi sodniki delajo napake, a spregledati oz. ne dosodti 3-4 penale za eno ekipo …

  in v vednost komentatorju na tv3 – prekršek je bil in rdeči karton je bil upravičen. V kolikor bi bil kdaj samo v bližini nogometnega igrišča, tudi na pionirski tekmi, bi kmalu odkril da JE PREKRŠEK v kolikor se samo dotakneš igralčeve zadnje noge, medtem ko je v polnem šprintu, kar seveda pripelje do spotikanja ob lastno nogo ….

  Chelsea je “prekmalu” dosegel gol in se zaprl ter ponovno pokvaril dobro tekmo, a kljub temu je bil veliko konkretnejši oz. nevarnejši in kar nekaj lepih priložnosti niso izkoristili ….

  Barcelona je nekaj pletla in pletla, a nikoli zares zapretila, nato pa z golom v 93. minuti izenačila na končnih 1-1 in se uvrstila v finale

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !