Zapisal izmisljeni | 5.05.2009 - 20:41 - Kategorije: sezona 2008-09

Nocoj bo povratna tekma polfinala Lige prvakov….

Arsenal je bil v prvi tekmi poražen z 1-0 kar je glede na prikazano, izvrsten razultat, saj si niso priigrali nobene prave priložnosti, nekaj nenevarnih udarcev …. in to je bilo vse. Njihov najboljši igralec je bil golman Manuel Almunia, ki je imel nekaj fantastičnih obramb in Arsenal je predvsem po njegovi zaslugi, še v igri za napredovanje.

Trener Arsene Wenger bo imel tokrat na razpolago večjo izbiro v napadu saj se Van Persie vrača po poškodbi. Sterilnost v napadu bi morala biti premagana, saj potrebujejo zmago z dvema zadetkoma razlike oz. zmago z 1-0 za podaljške. Zelo ofanzivna postavitev trenerja Wengerja, 4-3-3, kjer naj bi napadalni trio Adebyor – Van Persie – Walcott, ob podpori dvojca iz sredine Nasri – Fabregas bila sposobna zabiti 2-3 gole. Poleg tega se hrabrijo s podatkom, da že 24 tekem niso izgubili na domčem igrišču in da so zadnji medseboji dvoboj dobil …

Manchester United je zadnji medsebojni dvoboj izgubil na arsenalovem stadionu, a rezultat je bil 2-1, kar bi v tokratnem primeru odpeljalo “red devilse” v veliki finale. Alex Ferguson ima na razpolago skoraj kompletno ekipo, Rio Ferdinand bo lahko nastopal, njegova rebra pa naj bi bila OK, čeprav je po prvi tekmi, prejšnji teden, bljuval kri.  Napovedana nekoliko defanzivnejša postavitev z osamljenim Rooneyem v napadu in hitrima bočnima igralcema C.Ronaldom in Parkom ter tremi vzdržljivi igralci na sredini ob fenomenalnem dvojcu branilcev Ferdinand – Vidić naj bi zadržala vse napade nasprotnika oz. s hitrimi akcijami dosegla gol in neulovljivo prednost. Tudi Manchester United se lahko zanaša na statistične podatke, že 25 tekem v Ligi prvakov niso bili poraženi, zadnja tri gostovanja pri Arsenalu so vedno dosegli vsaj en gol in njihov nasprotnik Arsenal ni še nikoli izločil angleškega moštva, Manchester United pa v vseh treh primerih, ko je igral z njimi.

Verjamem, da bo dobra/zanimiva tekma po kateri se bo v finale uvrstil Manchester United … da pa bo statistika oz. tradicija nespremenjena …. 1-1 …. neporaženost Arsenala doma in nadaljevanje serije Manchester Uniteda, ponovna izločitev angleškega nasprotnika s strani “red devilsov” in neuspešnost “gunnersov” ter prejeti gol še na četrti zaporedni tekmi. S takšnim razpletom bi oba trenreja ostala pri 15. medsebojnih zmagah in 9. neodločenih izidih.

 

A vseeno navijam za zmago Manchester Uniteda, ki bi si že v prvi tekmi lahko zagotovil finale, saj je bil Arsenal “zrel” za mnogo večji poraz kot je bil končni rezultat te prve tekme.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.05.2009 ob 20:41 in je shranjen pod sezona 2008-09. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !