Zapisal izmisljeni | 3.05.2009 - 17:31 - Kategorije: spomnim se ....

Sončna nedelja, vonj mesa z žara …

Spomnim se Prvega maja …. družinski piknik je bil klasika. Stari je natovoril avto z raznimi drvmi, žarom, zelenjavo, kotleti, čevapčiči …. evo nas, Dubrava …. družinski avto in za njim mulec na mopedu …. easy rider, veter v laseh – ko jebe čelado, pa gas do konca …. stoenka mi ni mogla uiti.

Na jasici v gozdičku se je zakuril ogenj , v bližini stara klop z mizo, na kateri ob kruhu čakajo tisti kartonasti krožniki. Ko u ameriških filmih, one big happy family. Ko so zadišali prvi kosi mesa z žara se je nogomet prekinil, žoga se je zakotalila do visoke trave in tam počakala, da smo se najedli čevapčičev in kotletov. Zraven je pasal kruh, čebula in zenf. Jebeš ostale dodatke … razne ketchupe, pa majoneze in omakice, paradajz in papriko …. Praznile so se steklenice piva, starci so padli v resne debate, mulci smo igrali nogomet ….

Spomnim se tudi tistega ‘94, ko sem po prvomajskem pikniku na Dubravi, prišel domov in zvedel da je v Imoli umrl Ayrton Senna. Idol, ki nas je navduševal s svojim dirkanjem, je v ovinku Tamburello izgubil oblast nad dirkalnikom in se z veliko hitrostjo zaletel v betonski zid. Ni mogoče? Pomislil sem, da se velikokrat zmotijo, da je imel tudi Berger hudo nesrečo, pa ponovno dirkal ….

Po tej nesreči sem nehal spremljati dirke Formile 1, včasih pogledam štart, se nasmejim noremu Ališiču …. zdi se mi, da tudi na te družinske piknike nisem več hodil z veseljem. Leta ko nisi ne otrok, ne odrasel, ko ti ni za nogomet z mularijo, ne za pitje s starci ….

Letos me je zjutraj prebudila godba …. prekleti boben in preklete trobente, sem si mislil …. a ko sem se malo pomiril se mi je zdelo vse skupaj simpatično … spomnil sem se budnic z mopedi, prvomajskih počitnic, najstniškega pijančevanja ….

Živel Prvi maj

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 3.05.2009 ob 17:31 in je shranjen pod spomnim se ..... Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 3.05.2009 @ 20:36

  “one big happy family”..

  Čeprav gre navzven pri takšnih in podobnih druženjih za neko mehansko, a vendarle pričakovanja polno vsakoletno tradicionalno piknikovanje v očeh otrok – s člani lastne & ostalih družin – so ravno tej trenutki pomešani s spomini, ki jih je prijetno obujati in prebujati iz spanja, ko si že prehodil raznobarvna pšenična polja in travnike, različnih obdobij in življenjskih faz..

  ..in ja spomnim se dogodka v zvezi z A. Senno – večerni šok ob prihodu domov..in nestrpno spremljanje vseh možnih reportaž s kraja nesreče pred TV ekrani..Takrat se spomnim, po tem dogodku, sem nabavla njegov ful velik poster, ki je še kar nekaj let domoval na eni izmed sten…

  Zapisal Neizmišljena
 2. 4.05.2009 @ 07:51

  ja, tisti prvomajski pikniki so bili nekaj posebnega … vsekakor gre za lepe spomine, z izjemo tega ‘94.

  Jaz sem imel, že predtem, šolski zvezek s platnicami na katerih je bil On. Zdi se mi, da je imel na glavi tisto športno čepico, njegov pogled preko ramena pa sem si zapomnil.

  Zapisal izmisljeni
 3. 4.05.2009 @ 09:16

  ja, bil je človek s karizmo..V njegovem čokoladno-toplem pogledu si se lahko tudi za hip zgubil..

  Zapisal Neizmišljena

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !