Zapisal izmisljeni | 1.05.2009 - 16:41 - Kategorije: Euroleague basketball

Nadaljujem s košarko oz. letošnjim zaključnim turnirjem evropske košarke, ter predstavitvijo udeležencev.

Panathinaikos.

  logo 

Vem, da ima košarkarski klub Panathinaikos svoj, drugačen grb, a mi je ta nekako bolj všeč ….

Klub je pred pričetkom sezone ‘99/2000 za trenerja ustoličil srba Željka Obradovića, ta pa je sestavil eno najmočnejših ekip zadnjega desetletja. Tudi v tej sezoni imajo izjemno močno ekipo, ki je po mojem mnenju, prvi favorit za osvojitev naslova najboljše evropske ekipe.

branilci: grška reprezentanta Spanoulis in izjemni Diamantidis ter letošnja okrepitev Verginis

pozicija 2 oz. šuterji: litovec Šarunas Jasikevičius, ki dobiva 4.25 eura na sezono in američan Drew Nicholas, ki se je predtem kalil v študentski ligi, nato pa italijanski, španski in turški od koder je pred to sezono tudi prišel

pozicija 3: letošnja okrepitev iz Partizana Dušan Kecman in pa reprezentant Hatzivretas ter Perperoglou

krilni centri: grški reprezentantje, kapetan Alvertis, Tsartsaris in Fotsis ter srb Dušan Šakota, ki se je pred letošnjo sezono vrnil v klub za katerega je nastopal že od 2003 do 2007

centri: že legendarni američan Mike Batiste, ki je leta 2003, prišel v klub iz NBA iz Memphis Grizzlisov, letošnja okrepitev iz Partizana Nikola Peković in gruzijec Shermadini

Kot sem že napisal, zame so prvi favoriti, predvsem zaradi odličnega trenerja Željka Obradovića, ki fenomenalno vodi ekipo izvrstnih posameznikov, katere pa izredno dobro kroti oz. ne dovoljuje da je posameznik nad ekipo. Takšni skupini košarkarjev vsako leto še doda kakšnega odličnega igralca, kot je to storil letos, ko je v klub pripeljal dva igralca beograjskega Partizana, Nikolo Pekovića in Dušana Kecmana ter v klub iz moskovskega Dinama, vrnil grškega reprezentanta Fotsisa.

V prejšnji objavi ( TUKAJ ) sem kar dosti napisal o financah in tudi tokrat bom temu namenil malo več prostora. Panathinaikos, ki je do sedaj veljal za najboljšega plačnika ima na svojem plačilnem seznamu Jasikevičiusa z letno plačo 4.25 miljona evrov, pa Spanoulisa, Batista in Diamantidisa s po 1.8 miljona evrov letno, malo manj 1.5 zasluži Fotsis, letošnji okrepitvi Nicholas in Peković po 1.3 in tako naprej. 

Pred letošnjo sezono so ostal imalce v senci, saj je njihov mestni tekmec in nasprotnik v polfinalu zapravljal ogromno, a se mi zdi da je klub pametno vložil svoj denar oz. zadržal jedro ekipe in z okrepitvami še ojačal že tako močno ekipo.

Torej v prvi polfinalni tekmi pričakujemo mestni derbi, ki bo deželo ponovno razdelila na rdeče-belo in zeleno barvo. Dvoboj kluba, ki je sestavil ekipo v enem poletju in kluba, kateri že desetletje zaupa enemu trenerju in njegovem delu. Finale pred finalom, bi rekli.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 1.05.2009 ob 16:41 in je shranjen pod Euroleague basketball. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 9.05.2011 @ 11:37

    [...] ki je sezono 2008/09 postal prvak s postavo TUKAJ, je pred letošnjo sezono ostal brez srba Pekovića, Spanoulisa in Jasikeviciusa, zaradi česar so [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !