Zapisal izmisljeni | 1.05.2009 - 20:37 - Kategorije: Euroleague basketball

Še zadnja predstavitev oz. četrti udeleženec letošnjega Final four turnirja v Berlinu ….

Klub, ki je že leta v v vrhu evropske košarke in ki prav tako kot že opisane tri ekipe, ogromno denarja vlaga v svojo ekipo …… v ekipo aktualnih prvakov Evrope.

CSKA Moskva

cska

Ekipo vodi še en izvrstni trener, italijan Ettore Messina, kateri je že štirikrat osvojil pokal Euroleage, vključno z lanskim, ko je CSKA v finalu, premagal Maccabi iz Tel Aviva, predtem pa v polfinalu špansko Unicajo iz Malage.

Za CSKA Moskva v sezoni 2009/2009 igrajo:

branilci: američan z ruskimi dokumenti J.R Holden, ki je leta 2007 z reprezentanco Rusije postal Evropski prvak, grški reprezentant Nikos Zizis in pa mladi Alexey Shved

pozicija 2 oz. šuter: američan z Aljaske, Trajan Langdon, ki je v ekipi od leta 2005, in pa hrvaški reprezentant Zoran Planinić, ki je dve sezone uspešno igral v NBA v New Jersey Netsih, pred sezono pa prišel iz TAU Ceramice

pozicija 3: izvrstni litovski reprezentant Šiškauskas in mladi Viktor Keirou

krilni center: slovenski reprezentatn Matjaž Smodiš, prvi ne-ruski kapetan ekipe, Viktor Khryapa, ki je pred sezono prišel iz NBA lige, kjer je nastopal za Portland Trail Blazers in za Chichago Bulls ter mladi Vorontsevich

centri: še en slovensk ireprezentant, Erazem Lorbek, ki je pred sezono prišel iz rimske Lottomatice, američan Terence Morris, pred sezono prispel iz Maccabi Tel Aviva in mladi Sasha Kaun

Evo pred koncem tekme se bom ustavil še pri finančnem delu kluba, ki ima letni proračun okoli 50 milijonov evrov, od tega dobi slovenec – kapetan ekipe, Matjaž Smodiš 2.5 miljona evrov na sezono, Šiškauskas in Holden po 2 milijona na sezono, Langdon 1.6 miljona na sezono, Erazem Lorbek 1.3 miljona, Planinić 1 miljon evrov na sezono ….

Kar se igralskega kadra tiče, sem že zgoraj naštel kateri igralci so prišli v klub pred to sezono, tu pa bom še omenil, da sta klub, pred letošnjo sezono, zapustila dva nosilca njihove igre. Papaloukas v Olyimpiakos in Anderson v Barcelono. Kljub odhodu teh dveh je CSKA še vedno izjemno močna ekipa, ki je po mojih pričakovanjih, v polfinalu premagla ekipo Barcelone.

Messina je vodil ekipo tako, da so prvič prišli v vodstvo šele v 34. minuti in od takrat ga niso izpustili. V teh ključnih trenutkih je vse odgovornost prevzel izjemni Šiškauskas, ki je dosegel 13 zaporednih točk. CSKA je v tem času dosegel nekaj točk prednosti, katere so nato suvereno zadržali do konca. Najboljši strelec ekipe je bil že omenjeni Šiškauskas z 29. točkami, sledijo pa mu Langdon s 15. točkami, in Khryapa ter  Smodiš s po 9. točkami, le točki manj sta dosegla Holden in Lorbek …. Veliko bolj izenačena ekipa in boljši moštveni učinek kot pa njihov španski nasprotnik.

Ekipa, ki sem jo zadnjo predstavil ….. se je prva uvrstila v finale, kjer čaka na svojega nasprotnika.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 1.05.2009 ob 20:37 in je shranjen pod Euroleague basketball. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !