Zapisal izmisljeni | 27.04.2009 - 16:26 - Kategorije: 03.Ligue 1

Francoski nogometni klub, širši javnosti znan samo kot… Bordeaux, je prejšnji teden osvojil ligaški pokal, v katerem je gladko odpravil drugoligaša Vannes.  Rezultat 4-0, strelci pa Wendel, Placente, Gouffran in Gourcuff.

bordo 

Leta 2007 je trener ekipe postal legendarni Laurent Blanc, ki predtem ni imel nobenih trenerskih izkušenj … Bordeaux je pod njegovim vodstvom postal eden najresnejših kandidatov za naslov državnega prvaka oz. za prekinitev dominance Lyona, ki se je s tem naslovom okitil že sedemkrat zapored.

V prvenstvu so trenutno drugi, imajo tekmo manj in realne možnosti za osvojitev naslova prvaka … Ekipa, s katero razpolaga trener Blanc pa je sledeča:

golmani: izkušeni kapetan Ulrich Rame, ter mlajša Mathieu Valverde in Kevin Olimpa

branilci: brazilec Henrique, argentinec Diego Placente, senegalec s francoskim državljanstvom Souleymane Diawara, ter francozi Franck Jurietti, Matthieu Chalme, Marc Planus in Benoit Tremoulinas

sredina: mladi francoski reprezentant s hrvaškimi koreninami Gregory Sertic, francoski senegalec Alou Diarra, malijec Abdou Traore, brazilci Fernando, Wendal, Jussie, mladi Ducasse in pa od AC Milana sposojeni Yoann Gourcuff

napad: Yoann Gouffran, David Bellion, mladi Henry Saivet, maročan s francoskim državljanstvom Marouane Chamakh in pa argentinec Fernando Cavenaghi

Pred letošnjo sezono so se “znebili” igralcev na katere ne računajo, mlade so posodili v manjše klube, kjer bodo redno igrali in se razvijali, ostale pa so prodali. Bistvo njihovega uspeha je v dobrem nakupovanju saj niso kopičili igralcev, ampak vzeli malo, a kvalitetno. Branilsko vrsto je okrepil iskušeni argentinec Placente,  iz Caena so za 6.500.000 pripeljali izvrstnega napadalca Gouffrana, iz AC Milana pa je kot posojeni igralec prišel Yoann Gourcuff, ki je zame trenutno eden najboljših vezistov na svetu. Ta 21. letnik je glavni igralec te ekipe in po dolgem sedenju na rezervni klopi v Milanu je končno lahko pokazal kaj vse zna …. zna pa vse. Poleg naštetih ima Bordeaux še izvrstno skauting ekipo ter mladinsko šolo, katere so prvi ekipi priključile še izvrstnega Sertica, Diabateya, Ayiteja ter golmana Mandando.

Meni so zelo simpatična ekipa, predvsem pa mi je všeč njihova igra z veliko lepih akcij, v katerih izstopa Goufcuff, nad katerim sem navdušen.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 27.04.2009 ob 16:26 in je shranjen pod 03.Ligue 1. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 6.08.2010 @ 16:27

    [...] FC GIRONDES DE BORDEAUX, lanskoletni francoski prvak in zmagovalec ligaškega pokala, je otvoril novo sezono z zmago. V otvoritveni tekmi sezone, v tekmi za francoski Superpokal, je na stadionu Olyimpique v kanadskem Montrealu, z 2-1 premagal zmagovalca francoskega pokala, drugoligaša Guingampa.  Po lanskoletni prekinitvi 7-letne dominacije Lyona in burni proslavi osvojitve naslova državnih prvakov 2008/09 so pri ekipi Bordeauxa pričeli sestavljati moštvo za naslednjo sezono. Glavni cilj je bil privoliti Yoanna Gourcuff-a v dokončni prestop iz AC Milana, saj je prejšnjo sezono odigral kot posojeni igralec. Navkljub drugačnim pričakovanjem večine se je najboljši igralec minule sezone Gourcuff odločil ostati v Bordeauxu in nadaljevati z odličnimi igrami ter zavreči vnovično vrnitev v AC Milan, kjer po številnih odhodih vlada kaos. Ob nekaterih okrepitvah kot so Michael Ciani iz Lorienta, pa golman Cederic Carrasso iz Toulouse-a in pa čeh Jaroslav Plašil iz Osasune, imajo bordojci ponovno močno moštvo sposobno odbraniti naslov državnega prvaka. Kot je že v njihovi navadi so prvi ekipi priključili še nekaj najobetavnejših igralcev iz lastnih mladinskih vrst ter prodali nekatere odvečne igralce. Med takšne pa zagotovo ne spadata Souleymane Diawara, ki je prodan v Olyimpique iz Marseilla za 6.500.000 eurov in pa 20-letni Gabriel Obertan, ki je prodan slovitemu Manchester Unitedu za 3.500.000 eurov, in v času hude finančne krize je bilo treba klubski proračun tudi nekako napolniti. Naslednji, ki bi lahko zapustil klub je napadalec Marouane Chamakh, ki vztraja pri transferju v angleški Arsenal, a se vse tri zainteresirane strani nikakor ne morejo dogovoriti o tem. V kolikor pa pride do dogovora oz. transferja, bo njegovo mesto verjetno zasedel srbski dvometraš, Nikola Žigić. Ne glede na mogoče transferje je Bordeaux najmanj toliko dober kot lani, vendar je konkurenca nekoliko močnejša, ob tem pa je že znano, da je naslov lažje osvojiti kot pa ga potem odbraniti. Verjetno bodo do konca sezone tu nekje, pri vrhu oz. tik pod vrhom. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !