Zapisal izmisljeni | 20.04.2009 - 10:54 - Kategorije: košarka

Čas teče, stvari se spreminjajo, le KK Partizan ostaja isti.

V Srbiji so že sedem let dominantna ekipa, v regionalni jadranski (NLB) ligi pa so osvojili naslov še tretjič zapored.

grobari 

V polfinalu so najprej premagali večnega rivala Crveno zvezdo, v finalu pa še hrvaško Cibono.

Kapetan Petar BOŽIĆ, Milenko TEPIĆ, Uroš TRIPKOVIĆ, Novica VELIČKOVIĆ, Žarko RAKOČEVIĆ, Slavko VRANJEŠ, Čedomir VITKOVAC, Aleksandar RAŠIĆ, Strahinja MILOŠEVIĆ, Vukašin ALEKSIĆ in pa čeh Jan VESELY ter gabonec Stephane LASME so s 63 – 49 v finalu premagali nasprotnika in kot sem že napisal, še tretjič zapored osvojili Jadransko ligo.

Eden najzaslužnejših za njihove uspehe je trener in idejni vodja Duško Vujošević, kateri je zadolžen za nabavo mladih/neafirmiranih in poceni igralcev, katere potem “izbrusi” v vrhunske košarkarje, pri tem pa skupaj osvajajo “domače” lovorike. Na koncu vsake sezone sledi neizogibna prodaja nekaterih najboljših igralcev in ponovno v začarani krog.

V zadnjih letih je Partizan prodal kopico odličnih igralcev, evo nekaterih najbolj znanih … Stanojević, Ščepanović, Vujanić, Radenović, Kecman, Hous, Krstić, Avdalović, Milojević, Bogdanović, Perović, Cummings, Drobnjak … pred letošnjo sezono pa Pekovića in Kecmana v Panathinaikos ter Palacia v Himki.

Pri tem so kupili Aleksandra Rašića, Vukašina Aleksića, Žarka Rakočevića in iz Geoplin Slovana Jana Veselya, kateri so že letos, v svoji prvi sezoni pokazali, da ima Partizan z njimi, svetlo in uspešno prihodnost.

Cibona, Crvena zvezda, Hemofarm in ostali konkurentje iz jadranske lige naj si ogledajo kako deluje vrhunski klub s teh prostorov, ki nikakor ne more kupovati kot to počnejo bogati evropski klubi,  Olyimpiacos, Panathinaikos, CSKA, Barcelona, Rela Madrid in podobni.

Predvsem naj se zamislijo pri Union Olimpiji, ki je bila nekoč znana po dobrem delu z mladimi igralci, katere so kupovali iz manjših slovenskih klubov, jim dodali kakšnega igralca iz bivše bratske repubilike, kakšnega talenta iz vzhodne Evrope in ob nekaterih preverjenih igralcih so imeli močno ekipo sposobno dobrih evropskih rezultatov ter dominance v domačih tekmovanjih.

Tako kot to počne Partizan danes.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.04.2009 ob 10:54 in je shranjen pod košarka. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !