Zapisal izmisljeni | 3.04.2009 - 17:59 - Kategorije: Film

Spet sem, slučajno, naletel na izvrsten film …. Death sentence.

ds

V glavni vlogi blesti Kevin Bacon, ki me je navdušil že v Flatlinersih, v The river wild, v Sleepers, Hollow man in ostalih. Kjerkoli se pojavi, se ga zapomnite, največkrat kot izvrstnega negativca.

Tokrat je Nick, uspešen družinski človek, kateremu na bencinski pumpi, umorijo sina. Nick je priča umoru oz. eksekucije tolpe, kjer ima novinec sprejemni izpit, umor. Med sojenjem ugotovi, da bo killer dobil nizko kazen, zato se odloči, da ne bo pričal. Sledi izpustitev in Nickovo maščevanje, ki sproži val nasilja.

Družinska drama preide v streljačino, akcijo, polno krvi in nasilja. Všeč mi je, da ne gre samo za štetje trupel do happy enda, ampak je zraven še zgodba o reakcijah ostalih družinskih članov, sodelavcev … Po drugi plati, pa me moti preveč zagreta policistka, ki je stalno v službi oz. vedno na kraju zločina ter slabi oz. nedodelani negativci – tolpa. Vse ostalo je na nivoju.

Jebat ga, film za ljubitelje določene zvrsti, ki se ne obremenjujejo preveč s podrobnostmi.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 3.04.2009 ob 17:59 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 30.06.2009 @ 18:44

  V bistvu si povedal vse najpomembnejše in tudi mene so motile bolj ali manj iste stvari. Šibko karakterizirana tolpa z boleče fejk tetovažami (and I know) in film, ki pravzaprav ne ponuja veliko več kot še ene izrabljene moralke o tem, da maščevanje ne prinese zadoščenja (temveč samo sranje). Odlični Kevin Bacon je definitivno igral v veliko boljših filmih in vlogah, če omenim samo Mystic River, Sleepers (obe recenziji na mojem blogu), River Wild in odlični Woodsman. Temu pa dam oceno, ajd 7/10, ko je ravno Bacon.

  p.s. Pa dodal sem te med svoje linke, če te ne moti. :)

  Zapisal filmoljub
 2. 4.07.2009 @ 09:39

  filmoljub …. tvoj blog že nekaj časa spremljam …. v čast mi je …. I’ll link you too

  Zapisal izmisljeni
 3. 23.11.2010 @ 16:12

  [...] zelo antipatičen lik/obraz/osebek, a je zato izvrsten igralec, ki me je še posebaj navdušil TUKAJ. Tip je spet odličen kot shirani, izmučeni, uničeni, neuravnovešeni zapornik, ki si želi samo [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !