Zapisal izmisljeni | 30.03.2009 - 19:56 - Kategorije: 2010 - kvalifikacije za svetovno prvenstvo, Južna Afrika

Glede na to, da so nekatere reprezentance odigrale že 6 tekem, nekatere 4 …. največ pa jih je igralo svojo 5. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na Svetovno prvenstvo, naj bo … Peto kolo.

SKUPINA 1 je zelo zanimiva skupina v kateri je ponovno kiksal, največji favorit za uvrstitev za SP … reprezentanca Portugalske je odigrala, samo, 0-0 z neugodno, reprezentanco Švedske in verjetno sledi menjava selektorja. Danska je pričakovano zmagala na gostovanju, na Malti, stavil sem na +1, a me je zajebala Albanija, ki je tradicionalno močna, na domačem igrišču. Albanija je “spušila” v Tirani, Madžarska pa se je vmešala v borbo za najvišja mesta. Tu bo še zelo zanimivo.

SKUPINA 2 je imela derbi, saj so Grki gostovali v Izraelu in uspeli istržiti neodločen izid oz. odigrati 1-1, ista nasprotnika pa se bosta soočila še v sredo, tokrat na grških tleh. Švica se je po slabšem začetku opomogla in gladko opravila v Moldaviji, čistih 0-2 za goste in nadaljevanje boja za vrh skupine 2. V senci teh dveh tekem je ostala visoka zmaga Latvije v Luksemburgu, 0-4. Nogomet je postal zelo izenačen in v današnjih dneh ni veliko ekip, ki dobivajo s 4-5 goli, ne glede na nasprotnika.

SKUPINA 3 je “naša skupina”. Gostovanje slavne Češke v Sloveniji, kjer sta obe reprezentanci predvsem na ohranitev nedotaknjenih mrež, kar jima je na koncu tudi, obema, uspelo. Nepopularnih 0-0, ter kljub temu pridobljeno zaupanje navijačev oz. vera v sposobnost te generacije. Že to je uspeh, da je nogomet v Sloveniji, po letih zatišja, ponovno IN. Severna Irska je premagala Poljsko s 3-2 in zasedla vrh skupine, vendar to ne pomeni 0, sajimajo tekmo več + odigrali so že obe tekmi s San Marinom, katerega naj bi vse reprezentance “nafilale” Slovaška je pauzirala oz. odigrla prijateljsko z Anglijo, ki ji je zabila 4 komade. 4-0.

SKUPINA 4 je imela eno zelo zanimivo tekmo in sicer neugodni Wales, ki se mu nikakor ne uspe uvrstiti na kakšno velik otekmovanje oz. na SP ali EP, njegov nasprotnik pa neugodna reprezentanca z enakim problemom, Finska. Zmaga gostov z 0-2, ki so še vedno v igri za napredovanje. Favorita skupine sta upravičila svoj sloves z gladkima zmagama. Nemčija je s 4-0 premagala Liechtenstein s 4-0, Rusija pa z 2-0 Azarbejan. Upam, da sam obe gostujoči reprezentanci prav zapisal … ne da se mi preverjat še pravopisja.

SKUPINA 5 je postala zelo-zelo izenačena. Bosna in Hercegovina je gostovala v Belgiji in Čiro Blažević je svoje igralce napalil do maksimuma, ti pa so “razturili” Belgijo. 2-4, vendar bi bila prednost še večja, saj sem občasno “šaltal” na bosanski program, kjer sta komentatorja norela. To je pravo komentiranje, ne pa pri nas, kjer me določeni spravijo ob živce. Svaka čast bosandjerosema, katerih imen pa, na žalost,  ne vem. Španija je v derbiju skupine premagla Turčijo z 1-0, v vzhodnjašekm obračunu pa sta Armenija in Estonija odigrali 2-2.

SKUPINA 6 je, če se ne motim, pauzirala. Že prej omenjena zmaga Angležev nad Slovaki v prijateljski tekmi ter poročanje s treningov hrvatov, ki so ukinili priprave v Sloveniji. Razlog, seveda, ni političen.

SKUPINA 7 je imela prav tak oderbi. Balkanski derbi, katerega sem si tudi ogledal in videl močno Srbijo za katero igrajo borci, ki igrajo zelo disciplinirano in kjer ni čutiti balkanskega šminkerstva, nepotrebnega posiljevanja žoge …. Hitra, učinkovita igra, katera je prinesla zmago na gostovanju pri reprezentanci Romunije, ki ima veliko notranjih problemov. 2-3 … Srbija! Francija se je vrnila k zmagovanju in se z gostovanja v Litvi, vrnila s tremi točkami. 0-1 za “galske peteline”

SKUPINA 8 Irska ni uspela premagti Bolgarije, vendar je kljub rezultatu 1-1 lahko bolj zadovoljna saj je razlika med reprezentancama ostala velikih 7 točk in reprezentanca Bolgarije, ki je vse štiri tekme odigrala neodločeno, je še vedno brez zmage. Italija je, na gostovanju v Podgorici,  pričakovano premagala Črno Goro z rezultatom 0-2, Ciper pa na domačem terenu Gruzijo z rezultatom 2-1.

SKUPINA 9 Po pričakovanju je Nizozemska “pometla” s Škotsko, gladkih 3-0 in suvereno vodstvo na lestvici, ostale reprezentance ki se borijo za drugo mesto pa so pridno trenirale in se pripravljale za naslednje tekme.

Do srede.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 30.03.2009 ob 19:56 in je shranjen pod 2010 - kvalifikacije za svetovno prvenstvo, Južna Afrika. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

7 komentarjev

 1. 31.03.2009 @ 10:02

  Ker nas do srede loči le še dan..lahko besedo ali dve izustim o zadnji tekmi t.i. naše skupine..Navdihujeoč je ponoven pogled na razigrane & polne tribune Ljudskega vrta..pa obuditev starega adrenalina v pričakovanju tekme slovenske reprezentance, kot v starih zlatih časih…In upam, da bo naša četica v sredo eksplodirala oz., da bo tandem Novakovič + Dedič imel več strelske sreče oz. pravih priložnosti…

  Zapisal Neizmišljena oseba
 2. 31.03.2009 @ 17:01

  pogrešal sem to nekakšno nervozo/adrenalin pred reprezentančnimi tekmami … končno so se ti občutki vrnili … Upam, da bo čim manj takšnih, grdih tekem … a rezultati so vedno na prvem mestu … človek ob veselju pri uvrstitvah na svetovno ali evropsko prvenstvo pozabi na vse negledljive tekme… v glavi ostane samo gol iz sredine, “nevidni gol” v snežnem metežu, gol iz “mrtvega kota”, edini gol napadalca s 65. nastopi ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 31.03.2009 @ 20:29

  P.S. na zaprosilo za aktualen komentar, podajam moje mnenje o selektorju Keku, ki mi je od nekdaj antipatičen. Mislim, da ima veliko več sreče kot znanja, kar dokazujejo nekatere njegove, nelogične poteze, ki so se, na srečo reprezentance, obnesle.

  Dokler beleži dobre rezultate, je nedotakljiv.

  Zapisal izmisljeni
 4. 1.04.2009 @ 10:12

  Glede M. Keka lahko mirno rečem, da mi še iz časov II. runde, ko je igral v NK MB ni bil “energetsko privlačen” ne kot igralec, ne kot njegova podoba, ki je tako takrat, kot tudi kasneje (ko je skozi različne oblike trenerskih faz prehajal na pot do selektorskega stolčka) nastopala v medijih. Že od samega začetka me ni fascioniral, tako kot marsikakšen igralec, ki je sedaj v 11-terki.

  Ampak fascionacija publike oz. gledalca je eno, točke so drugo. In zmagovalne kombinacije oz. zmagovalnega konja, se ne menja

  Zapisal Neizmišljena
 5. 2.04.2009 @ 15:47

  očitno nas je več, ki ne odobravamo Keka, a zaradi dobrega pričetka kvalifikacij se je trpelo njegovo “delo”. Mislim, da je večini že jasno, da Kek ni “zmagovalni konj” ampak prej Lucky horse, kateremu se je treba po koncu teh kvalifikacij zahvaliti za sodelovanje in poiskati drznejšega.

  Zapisal izmisljeni
 6. 6.04.2009 @ 12:57

  Dejmo obilno & rdečeličnega Keka pospravit v predal…če ne bodo tega pred nami storili prej že drugi…

  Je bila pa prva asociacija, med prehajanjem pogleda skozi tvoj zadnji komentar v tej temi.. – pesem s prav takšnim naslovom, kot si (verjamem, da ljubkovalno :) poimenoval K.) – “Lucky” (Colbie Caillat&Jason Mraz), ki sicer s svojo poletno podlago resda odpelje nekam daleč stran od 5. kroga, kot skoraj vsak komad, bodisi od enega, bodisi drugega izvajalca….

  Zapisal Neizmišljena
 7. 7.04.2009 @ 15:13

  tekma za pozabit oz. za zapomniti in opomniti KAKO SE NE SME IGRATI.

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !