Zapisal izmisljeni | 24.02.2009 - 17:13 - Kategorije: stave

24.2. bo jasna noč z niskimi tmperaturami, a to sploh ni problem, saj se nadaljuje Liga prvakov …. “vroči” pari, “vroča navijaška atmosfera” pred TV-jem … stavni listek v roki …

ARSENAL – ROMA0 … kvota 3.00

ATLETICO MADRID – PORTO1 … kvota 1.90

INTER – MANCHESTER UNITED0 … kvota 2.90

LYON – BARCELONA10 … kvota 1.65

Kvota : 27.27

ARSENAL je odlična angleška ekipa, s hitro/domiselno igro, vendar pa imajo poškodovanega glavnega igralca – playmakerja Fabregasa, kar pomeni veliko težav pri gradnji igre. To se vidi tudi po rezultatih saj je Arsenal v zadnjih tednih nanizal kup nepričakovanih remijev in njegova trenutna forma ne navdušuje. Poleg tega imajo poškodovanega tudi najboljšega strelca Adebayorja, njegove zamenjave pa niso tako učinkovite. Edina plusa sta evforija ob vrnitvi brazilsko/hrvaškega napadalca Eduarda in 25 domačih tekem brez poraza v Ligi prvakov. ROMA je po slabem pričetku sezone, ujela ritem in v zadnjem času beleži zelo dobre rezultate. Pri njih je pred vsako tekmo isto vprašanje; v kakšnem stanju je Totti. Zadnjih 5 gostovanj na angleških tleh so bili poraženi, zmagali pa so samo enkrat v 15 tekmah, tak oda je statistika na strani angleške ekipe, vendar je trenutna forma na strani italijnov. Odločil sem se za neodločeno, saj je v prvih tekmah mnogo taktiziranja in ne preveč tveganja.

ATLETICO MADRID ima v evropskih tekmovanjih odlično statistiko … zadnjih 13 tekem je neporažen, od tega kar 10 zmag, vse tri predhodne tekme s portugalskimi ekipami pa so dobili. Če temu prištejemo še novi zagon, ki ga je prinesel novi trener, pa odličnega Aguera … dovolj za zmago. PORTO ima v Ligi prvaki serijo treh zmag, vendar v predhodnih 13 dvobojih s španskimi nasprotniki, so dobili samo 2 tekmi. Tudi poimensko je španski nasprotnik mnogo močnejša ekipa, gostje pa se zanašajo na učinkovitost Lisandra Lopeza, ki je v letošnjem tekmovanju zadel že štirikrat. Vseeno mislim, da je španska ekipa v mnogo boljšem položau, vključno s formo, ki se dviguje ter domačim stadionom oz. podporo glasnih navijačev.

INTER mnogi podcenjujejo, a gre za izrazito čvrsto ekipo, ki ima kopico odličnih nogometašev in predvsem zelo prebrisanega trenerja Mourinha. Vajeni so igrati na rezultat kar mnogokrat razočara navijače, ki si želijo veliko preigravan, atraktivne igre in veliko zadetkov. Inter je na zadnjih štirih srečanjih v Ligi prvakov dosegel na domačem igrišču samo 2 gola, premagal pa samo ciperskega nasprotnika z 1-0. Mnogi stavijo na Interjevo neučinkovitost, vendar gre za vodilno moštvo, izjemne italijanske lige, kjer sta napadalca genijalni Ibrahimović in Adriano, ki se vrača v “staro formo”. Za konec še, Interjev trener Mourinho ima 5 in 6 zmag ter remijev proti nasprotniku ter samo en poraz. MANCHESTER UNITED je klub, ki v zadnjem času briljira, odlična igra celotne ekipe in dolga nepremagljivost njihovega golmana, ki je pred dnevi le prejel zadetek. Toda na golu ni bilo prvega golmana Van der Sarja saj je branil rezervist Kuszczak in vprašanje ali bi se ob nastopu prvega golmana razpletlo, tako kot se je. Kot sem že napisal Manchesterovi igralci so v izjemni formi, njihovi glavni zvezdniki pa konstantno dvigujejo formo in nikoli ne veš od kje preti večja nevarnost. Manchester ima priložnost podreti rekord Lige prvakov , trenutno so na 19 – brez poraza, igrajo svojo jubilejno 200. tekmo v tem tekmovanju, na zadnjih devetih gostovanjih pa so neporaženi. Edini minus ekipe je veliko poškodb oz. kazni za branilsko vrsto, ki bo imela verjetno zelo veliko dela z nasprotnikovimi igralci. Vendar verjamem, da bo Ferguson uspel sestaviti močno zadnjo vrsto, ki bo zdržala napade nasprotnika. Neodločen rezultat se mi zdi najbolj verjeten.

LYON je ekipa, ki lahko preseneti španskega velikana, vendar imajo v zadnjih devetih srečanjih Lige prvakov na domačem Gerlandu, samo dve zmagi. Proti španskim klubom so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, vendar jih je zadnji porazil prav nocojšni nasprotnik( leta 2001) Kakšnih velikih plusev, razen izjemnega Benzemaja niti ne vidim, vendar računam na vsaj eno presenečenje, čeprav neporaženost Lyona na domačem terenu ne moremo računati za presenečenje. BARCELONA letos igra fantastično, njeni strelci pa so izjemno razpoloženi predvsem trio Henry-Messi-Eto’o. Majhno upaje za nasprotnike so malo slabši rezultatih v zadnjih kolih španske lige, saj so v nedeljo izgubili na domačem stadionu proti Espanyolu, prejšni teden pa na gostovanju odigrali neodločeno. Statistika je močno na strani španskega kluba, ki je letos zabeležil tri zmage na treh gostovanjih, na zadnjih dveh je dosegla po 5 golov. Francoski nasprotniki pa so jih uspeli premagati daljnega leta 1995, od takrat so nanizali 8 ugodnih rezultatov, kamor so všteti tudi neodločeni rezultati. Moja napoved 10 oz neporaženost Lyona, za kar so sigurno sposobni.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.02.2009 ob 17:13 in je shranjen pod stave. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !