V soboto in sredo so reprezentance odigrale dve koli kvalifikacij za Svetovno prevenstvo v nogometu, ki bo odigrano 2010 …

Pregled rezultatov oz. zeeelo dolga objava.

1. skupina

MADŽARSKA je imela, po prvih dveh kolih, samo eno točko, v naslednjih dveh kolih štirih dneh pa je zabeležila dve zmagi in maksimalnih 6 točk. Najprej so doma premagali Albanijo, nato pa je sledila še zmaga na Malti. Pomembna zmaga nad Albanijo in pričakovana nad Malto.

DANSKA je odigrala samo eno kolo … domača zmaga nad Malto … 3- 0.

ŠVEDSKA je prav tako odigrala samo eno kolo … Doma so igrali neodločeno s favoritom skupine, Portugalsko. 

PORTUGALSKA je v teh dveh kolih zbrala samo 2 točki. Dva neodoločena izida, oba brez zadetkov oz. 0-0. Prvi, v gosteh pri Švedski je sprejemljiv, saj gre le za dobrega nasprotnika … drugi, domači proti Albaniji, ki je dobra reprezentanca, a daleč od kvalitete Portugalcev, pa je razočaranje. Portugalski virtuozi Cristiano Ronaldo, Moutinho, Danny, Quaresma, Nani, Maniche …. so očitno samo žonglerji in zabavači … spet se je izkazalo kar vemo že mnoga leta … Portugalska nima centerforja, ki bi redno zabijal.

MALTA. Dva pričakovana poraza. Za njih bo vsaka točka ogromen uspeh.

ALBANIJA se je verjetno nadejala točki na gostovanju pri Madžarski, kjer ji to ni uspelo, so pa štiri dni kasneje to ujeli na gostovanju na Portugalskem. Pohvalno.

2. skupina

ŠVICA je po sramotnem, septembrskem domačem porazu proti Luksemburgu v teh dveh kolih osvojila vseh 6 točk. Najprej domača zmaga z 2-1 proti Latviji nato pa, lahko napišem, presenečenje … zmaga v Grčiji … prav tako  z 2-1 …. tudi strelca ista …. najprej Frei nato pa Kufo. Vrnitev v boj za prvi dve mesti.

GRČIJA je najprej doma premagala Moldavijo s 3-0 … gol razlika v tistem trenutku 8:0 … v sredo pa domača tekma proti Švici in kot sem že napisal … presenetljiv poraz … 1-2 za goste.

IZRAEL je imel dva gostovanja, najprej zmaga v Luksemburgu … 1-3 … nato pa še gostovanje v Latviji, kjer so vodili do 89. minute, ko je Latvija izenačila na 1-1 in ta rezultat je ostal do konca tekme.

MOLDAVIJA je najprej pričakovano poražena v Grčiji, nato pa je odigrala 0-0 v Luksemburgu. V tej, drugi tekmi so verjetno upali na zmago, a jim ni uspelo.

LUKSEMBURG je najprej gostil Izrae in pričakovano izgubil, nato pa so osvojili še svojo 4. točko v teh kvalifikacijah … 1-1 na domačem igrišču proti Moldaviji.

LATVIJA  je najprej gostovala v Švici, kjer je, pričakovano, izgubila, nato pa so v domači tekmi proti Izraelu, v 89. minuti zadeli za 1-1 in eno točko.

3. skupina

SLOVENIJA nadaljuje z uspehi. Najprej domača zmaga proti čvrsti, Severni Irski … 2-1 …. strelca dveh golov v roku dveh minut, Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. V sredo pa minimalen poraz na Češkem, kjer bi po mojem občutku, lahko iztržili neodločen izid. Vseeno lahko ocenim nadaljevanje kot uspešno.

ČEŠKA je bila pred pričetkom veliki favorit skupine, a zaenkrat tega še niso upravičili. V soboto so izgubili na Poljskem z 2-1, nato pa v sredo z 1-0 in bledo igro premagali Slovenijo. Strelec za čehe, Sionko.

POLJSKA je najprej premagala Češko in nato na gostovanju pri reprezentanci Slovaške imela vodstvo z 0-1 do 85. minute, ko je eksplodiral Šestak … dva gola v dveh minutah in končni rezultat tekme 2-1 za slovake.

SLOVAŠKA je po septembrskem porazu v Sloveniji, najprej v sredo gostovala pri slabem San Marinu. Zmaga z 1-3 nato pa že opisan preobrat na domači tekmi proti Poljski. Novih 6 točk in prvo mesto na lestvici.

SEVERNA IRSKA je najprej gostovala v Mariboru pri reprezentanci Slovenije, kjer je izgubila z 2-1, štiri dni kasneje pa je pričakovano premagala reprezentanco San Marina … rezultat 4-1.

SAN MARINO, dva pričakovana poraza in upanje na kakšno točko v prihodnjosti.  

4. skupina

NEMČIJA je najprej gostila neugodno Rusijo …. domača zmaga z 2-1. Strelca Podolski in Ballack, za goste pa Aršavin. Tu je prišlo do škandala v nemški izbrani vrsti, saj je Kevin Kuranyi tekmo gledal s tribun oz. ni bil izbran v prvih 11 oz. med rezerviste … no odgledal je le prvi polčas, nato pa se odpeljal domov. Ukrep: nanj več ne računajo.  Nazaj na tekme. Drugo tekmo je nemška reprezentanca prav tako odigrala doma … minimalna zmaga proti neugodnem, Walesu z 1-0. Že kar lepa prednost na lestvici pred ostalimi zasledovalci.

RUSIJA je najprej poražena v Nemčiji, nato pa je doma premagala Finsko z rezultatom 3-0.

FINSKA je najprej premagala Azerbajan z 1:0, nato pa izgubila v Rusiji … že opisanih 0-3.

WALES je doživel podobno usodo, najprej domača zmaga proti Liechtensteinu, 2:0, nato pa še poraz v gosteh … 0-2 v Nemčiji.

AZERBAJAN in LIECHTENSTEIN sta v soboto doživela poraza, v sredo pa nista igrala tekem.

5. skupina

TURČIJA je najprej gostila “bratsko” državo Bosno in Hercegovino … pričakovana zmaga … sledilo pa je razočaranje v Estoniji, kjer so odigrali, samo 0-0.

BOSNA IN HERCEGOVINA je, kot sem že napisal, izgubila v Turčiji … 2-1 … nato pa je premagala Armenijo z rezultatiom 4-1. Pričakovana rezultata.

ŠPANIJA je nadaljevala z  zmagami. Najprej so gostovali v Estoniji, kjer so dobili z rezultatom 0-3, nato pa so gostovali še v Belgiji, kjer so povedli domačini, a so španci z goloma Inieste v 36. minuti in Ville v 88. minuti, prišli do težke zmage in novih treh točk. Njihov učinek v prvih štirih kolih je maksimalnih 12 točk.

BELGIJA z dvema domačima tekmama … najprej je doma premagala Armenijo z 2-0, nato pa gostila še Španijo, ki je bila premočna. Po dobrem upiranju domačih, je nekaj minut pred koncem zadel španski napadalec Villa za končnih 1-2.

ARMENIJA je zabeležila dva poraza. Dve gostovanji, najprej v Belgiji, 2-0 in nato še v Bosni, 4-1. Pričakovano. 

ESTONIJA je odigrala dve domači tekmi. V prvi so gostili Španijo, ki je zmagala z rezultatom 0-3, v drugi pa Turčijo. Rezultat 0-0 in prva točka za Estonijo.

6. skupina

ANGLIJA je najprej gostila Kazahstan, ki je napovedoval maščevanje zaradi filma Borat. Do 51. minute je bilo še 0-0, nato pa se je angležem, končno, odprlo. končni rezultat 5-1.  Sledilo je angleško gostovanje v Belorusiji. Ubogih 1-1 do 50. minute, nato pa je Rooney z dvema goloma postavil končni rezultat 1-3. Anglija z maksimalnim učinkom, 12 točk v štirih kolih in kar 14 doseženih golov.

KAZAHSTAN je igral samo zgoraj navedeno tekmo, torej poraz z rezultatom 5-1.

UKRAJINA je igrala samo eno tekmo. Želene domače zmage proti reprezentanci Hrvaške pa jim ni uspelo doseči. Ostalo je pri rezultatu 0-0.

HRVAŠKA je najprej gostovala pri Ukrajini in vse razen poraza bi bil ugoden rezultat. Zdržali so in dosegli zadovoljiv rezultat oz. neodločen izid. Že opisanih 0-0. Štiri dni kasneje so nadaljevali z nabiranjem točk … domača zmaga proti Andori s 4-0.

BELORUSIJA je igrala samo eno, že opisano …. domač poraz proti Angliji.

ANDORA prav tako samo ena odigrana tekma …. poraz na Hrvaškem s 4-0.

7. skupina

SRBIJA je s pomlajeno reprezentanco dosegla novih 6 točk. Najprej domača zmaga proti presenečenju, Litvi … rezultat 3-0 … strelci Ivanović, Krasić in Žigić. Sledilo je gostovanje v Austriji in zmaga z rezultatom 1-3 … strelci za Srbijo, ponovno Krasić, Jovanović in Obradović. Prvo mesto na lestvici.

AUSTRIJA je najprej samo remizirala na Ferskih otokih, 1-1, nato pa še doma izgubila proti Srbiji. Po odličnem začetku kvalifikacij, padajo.

FERSKI OTOKI že opisan domači remi proti Austirji in prva točka v kvalifikacijah ter poraz v Litvi z 1-0.

LITVA je eno največjih pozitivnih presenečenj. V prvih dveh kolih vseh šest točk, tokrat pa poraz v Srbiji z navedenih 3-0 in nato vrnitev k zmagam. Domača zmaga z 1-0 proti Ferskim otokom.

ROMUNIJA je gostila Francijo. Derbi v katerem je reprezentanca Romunije povedla z 2-0, pa potem prejela dva gola in osvojila samo eno točko. 2-2 končni rezultat.

FRANCIJA je tako kot njen nasprotnik Romunija, odigrala samo eno tekmo. Opisanh 2-2 na težkem gostovanju, strelca pa Ribery in Gourcuff.

8. skupina

GRUZIJA je odigrala obe domači tekmi neodločeno. Najprej je gostila Ciper, rezultat 1-1 … nato pa še Bolgarijo, rezultat 0-0.

BOLGARIJA je do sedaj odigrala tri tekme in osvojila samo tri točke. V soboto so gostili Italijo in odigrali 0-0, štiri dni kasneje pa so odigrali, prav tako 0-0, na gostovanju pri Gruziji. Proti Italiji je remi sprejemljiv, proti Gruziji pa nikakor. Pričakujem vzpon Bolgarov.

CIPER sem že omenil, da je gostoval v Gruziji, kjer je odigral 0-0 in osvojil svojo prvo točko. Sledil je minimalni poraz na Irskem, 1-0, kar pa je bilo za pričakovati.

REPUBLIKA IRSKA je odigrala samo proti Cipru … opisanih 1-0, strelec pa Keane.

ITALIJA je prav tako odigrala samo eno tekmo in sicer proti reprezentanci Črne Gore. Zmaga z 2-1, strelec obeh golov za domače pa Aquilani.

ČRNA GORA oz. njeni prebivalci so znani kot leni, zato so tudi oni izkoristili ta reprezentančni termin za samo eno tekmo. Poraz v Italiji z rezultatom 2-1, strelec njihovega edinega gola pa je bil Vučinić.

9. skupina

NIZOZEMSKA je osovjila novih šest točk in ima 100 % učinek. Tri tekme, tri zmage. Tokrat so najprej doma premagali reprezentanco Islandije, rezultat 2-0 … nato pa še reprezentanco Norveške, kjer so gostovali in dobili z 0-1, strelec Van Bommel.

NORVEŠKA je najprej gostovala na Škotskem, kjer so odigrali 0-0 … rezultat, ki jih je verjetno zadovoljil … sledil pa je opisani, domači poraz proti Nizozemski.

ŠKOTSKA je tokrat odigrala samo eno tekmo, opisanih 0-0 na domačem igrišču proti Norveški.

ISLANDIJA je najprej izgubila na Nizozemskem, nato pa doma premagala reprezentanco Makedonije. 1-0, strelec pa Veigar Gunnarsson.

MAKEDONIJA je tokrat zabeležila samo opisani poraz proti Islandiji.

 

 

Toliko o rezultatih.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 16.10.2008 ob 18:04 in je shranjen pod 2010 - kvalifikacije za svetovno prvenstvo, Južna Afrika. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 30.03.2009 @ 09:54

  Izmišljeni, predlagam, da se kaj tudi o 3. skupini pokomentira, sploh, ker je za nami sobotni “nevtralni podvig”, čaka nas sreda…Upanje za Slovenijo pa teoretično seveda še obstaja…

  Zapisal Neizmišljena oseba
 2. 31.03.2009 @ 20:07

  neizmišljena …. aktualni komentar bo, čez nekaj minut, pod objavo Recimo mu … peto kolo

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !