Zapisal izmisljeni | 6.10.2008 - 23:01 - Kategorije: Aktualno

Jesen se je komaj začela, par mrzlih juter, nekaj vetrovnih dni …. in že sem prehlajen.  Trenutno se filam z različnimi septoletami, tabletami in sirupi … a ob tem sem se spomnil ….

Preden sem se prehladil, sem bil s kolegico pri tipu, ki prodaja glino v zdravilne namene … nabavila je glinene obloge za mamo, pa glino za pitje …

glina 

Glina za pitje? Butasto sem gledal, pa vprašal kako to laufa … tip mi je razložil in prodal kozarec z glino  ter leseno žličko … 7 Eurov … uglavnem … z leseno žličo oz. dozico zajameš prečiščemo glino, jo natreseš v kozarec in zaliješ z vodo … deciliter ali dva … premešaš z leseno žlico in pustiš stati .. najbolje, da napitek pripraviš večer prej, pustiš stati …. zjutraj pa na tešče spiješ.

Glina se preko noči sesede na dno kozarca, zato se spije samo voda … ta preko noči oz. v času sesedanja gline, veže nase vse pozitivne sestavine gline in po zaužitju deluje protivnetno, antiseptično, protiinfekcijsko, absorpcijsko deluje na pline in bakterije ….

Vodo se vsako jutro spije na tešče … in tako tri tedne vsak dan … nato prekineš en teden … pa ponovno piješ tri tedne … glina se pije v času ko ne jemlješ zdravil, še posebaj pa ne ob antibiotikih.

Jebat ga … ker sem vedel, da grem v kratkem v tujino … nisem hotel pričeti s tem čiščenjem telesa oz. preventivo … no, sedaj sem prehlajen in po meni se špancirajo razni virusi in bakterije … ob povratku začnem s pitjem gline …

 

Aja, še ena alternativna … prejšnič sem bil v kitajski restavraciji in se s prijazno šefico pogovarjal o vsem možnem … beseda je dala besedo in vprašal sem jo če pozna kakšen kitajski tradicionalni način zdravljenja … npr. prehlada.

 koza

Njen recept se je glasil … nekje dobiš oz. kupiš kozje kosti … jih spečeš na ognju do zoglenelosti …. jih zdrobiš v prah … in to pomešaš v vodi …. ter spiješ.

 

No, dokler si ne bom spekel kozjih kosti pričel s pitjem gline, ostajam na uradni medicini … jutri me lahko srečate v kakšni lekarni.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 6.10.2008 ob 23:01 in je shranjen pod Aktualno. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

5 komentarjev

 1. 27.03.2009 @ 22:15

  Dober večer.

  No, to z glino sem pa že slišala oz. prebirala, pa tudi probala…Ampak ne ravno po izčrpnem postopku, ki si ga zgoraj opisal…Kot je za pričakovati okus ni nevem kako božanski :)

  Sicer pa je glina, res ful fajn pri toplih obkladkih..Poleg dobrega grelnega občutka ob nanosu le-te, se čuti blagodejne učinke, predvsem pri blagih zvinih oz. bolečinah…

  Zdravilno glino se nabavi v lekarni na kg…pa cena ni tako divja, kot una, ki ti jo je uni alternativni tip prodal…

  Pri teh kozjih kosteh, pa mi je bilo za Slovensko atmosfero zdravljenja malo “too much”…Tega postopka si res ne predstavljam, kot izvedljivega…

  Zapisal Neizmišljena oseba
 2. 31.03.2009 @ 19:50

  he-he … komentar na Zdravljenje, v času ko sem (spet) prehlajen … trenutno sem na čajih z medom … glino sem, že pred meseci, prodal kolegici, kozjih kosti pa, še, ne pečem.

  Zapisal izmisljeni
 3. 1.04.2009 @ 14:54

  Samo ozdravi mi ti (Gibonni..)

  Ja, zdej je ravno ta vmesna faza med vremenskim prehajanjem iz ene skrajnosti v drugo in nazaj…Sploh, če si se vrnil iz pasu druge geografske širine, je ta razlika še očitnejša…In ja, čez naturalno ga ni!

  Zapisal Neizmišljena
 4. 1.04.2009 @ 15:33
 5. 2.04.2009 @ 15:57

  neizmišljena: dopust me je uničil, klima na avtobusu, klima na avionu …. vse na maximum ….

  saniko: zanimiva povezava

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !