Zapisal izmisljeni | 6.10.2008 - 15:20 - Kategorije: 04.Serie A

Nadaljujem z italijanskimi klubi …. tokrat rimski klub Societa Sportiva Lazio.

SS Lazio je manj uspešni rimski klub, za katerega navijajo večinoma, navijači iz predmestij Rima oz. s podeželja … igralci v sinje modrem dresu v kombinaciji z belo oz. biancocelesti so bili prvaki samo dvakrat … prvič v sezoni 1973/74 … in pred nekaj leti oz. v sezoni 1999/2000. V tistem času so osvojili še italijanski pokal, Pokal UEFA in Super cup….

lazio

Trenutno je Lazio vodilni v italijanski prvi ligi … trener Delio Rossi pa vleče maksimum iz ekipe …

golmani: mladi, 23-letni argentinec Carizzo je No.1 … rezerve pa Berni, Muslera in 18-letni francoz Degre. Carizzo je odličen, ob njegovi morebitni odsotnosti pa zanj, nimajo prave zamenjave.

branilci: najprej mladeniči .. samo 16-letni Faraoni, malo starejši Tuia, De Silvestri, francoz Diakite, romunj Radu, srb Kolarov in švicar Lichtsteiner … nihče od naštetih še nima 25. let. Izkušenejši pa so Cribari, Balleri, Siviglia in čeh Rozenhal. Kar kvaliteten izbor, mogoče malo premalo širok … a mladci počasi prihajajo v ospredje in prevzemajo vidnejše vloge.

sredina: Cinelli, Foggia, Mutarelli, Del Nero, Mauri, Firmani, Brocchi, francoz s senegalskimi predniki Dabo … pa še francoz, ta z alžirskimi predniki, Meghni … pa naturalizirani italijan, s predniki s sklonokoščene obale, Manfredini … podobno je z Ledesmo, ki je prav tako naturalizirani italijan, s predniki iz Argentine …. zadnji pa je brazilec Metuzalem.  Veliko kvalitetnih znalcev.

napad: kapetan Rocchi, mladi Mendicino, Simone Inzaghi, makedonski superstar Pandev, nigerijec Makinwa, 19-letni čeh Kozak in argentinski italijan, Zarate.  Odličen napad, ki je sposoben napolniti vsakega nasprotnika … predvsem sta nevarna Rocchi in Pandev, trenutni hit Serie A, pa je Zarate.

Lazio je pred letošnjo sezono pomladil moštvo oz. prodal nekaj že ostarelih igralcev ter tistih, ki niso izpolnili pričakovanj … Stendarda v Lecce, Bonetta v Livorno, Baronia v Brescio, Zaurija v Fiorentino … Največ pa so, pri trgovanju, zaslužili s prodajo Mudingayia v Bologno in švicarskega reprezentanta Behramija v West Ham. Svoji športni poti sta zaključila 44-letni golman Ballota in albanec Tare.

Letošnjemu zaslužku od prodaje igralcev so dodali še nekaj denarja in kupili izvrstnega golmana Carizza, ki je prišel iz argentinskega River Plateja … pa Raduja iz Dinamo Bukarešte, Rozenhala iz Newcastleja, …. Brocchija, ki je čakal na večjo minutažo v AC Milanu …. iz Lilleja je prišel švicar Lichtsteiner, iz Real Zaragoze pa brazilec Metuzalem. Iz Al Sadd Sports Kluba so na posojo pripeljali Zarateja, ki je zaenkrat izvrsten … v A ekipo pa uvrstili še pet mladeničev.

 S tem so izvrstno in predvsem pametno popolnili moštvo v katerem ima vsak svojo vlogo oz . zadolžitve …. prvo mesto na lestvici pa je iz spomina priklicalo njihovo zlato obdobje, …. obdobje, ko je denar vlagal Sergio Cragnotti … ekipo vodli sven Goran Ericsson … v ekipi pa igrali Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, Alessandro Nesta, Juan Sebastian Veron, Gaizka Mendieta, Pavel Nedved, Christian Vieri, Hernan Crespo, Marcelo Salas in ostali …

Lazio mi je bil od nekdaj všeč in privoščim mu visoko uvrstitev … uspeh bo če bodo celo sezono odigrali na visokem nivoju in če se uvrstijo na mesto, ki vodi v Pokal UEFA … Liga prvakov in morebitni naslov Italije pa sta še malo predaleč.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 6.10.2008 ob 15:20 in je shranjen pod 04.Serie A. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !