Zapisal izmisljeni | 28.09.2008 - 23:59 - Kategorije: 04.Serie A

Italijansko ligo bom odprl s predstavitvijo AC Milana ….

AC Milan je v petem kolu italijanske lige, zmagal v mestnem derbiju …  Po slabem začetku sezone, so nanizali dve zmagi in nocoj je za tretjo zaporedno zmago, padel Inter. 

Sezono so pričeli z domačim porazom proti Bologni, pa nato izgubili pri Genovi … se nato zbrali in nanizali tri zmage … doma proti Laziu, v Reggini in nocoj proti že omenjenemu Interju … dovolj za evforijo rdeče-črnih oz. kot jim pravijo rossonerov.

milan

Milan je pred letošnjo sezono prodajal in kupoval … več kot 30 igralcev se je izmenjalo … nekateri so prišli, nekateri odšli, nekateri pa zaključili kariere …. Najvidnejši prestopi so …

V klub so prišli … iz Barcelone čarovnik Ronaldinho in Zambrotta, iz Arsenala francoz Flamini, prav tako iz Arsenala je na posojo prišel švicar Senderos, iz Chelsea se je vrnil legendarni ukrajinec, Ševčenko… še en povratnik je prišel iz Atletico Madrida, golman Abiatti … dokončno pa je priložnost dobil Borriello, ki je bil lani izjemen v Bologni ….

V klubu pa ni več legendarnega brazilca Cafuja,  pa še enega … Serginha, oba sta zaključila karieri … Odšli so hrvat Šimić v monaco, saj ni in ni dočakal konca kariere neuničljivega Maldinija … letos ne bo še francoza Gourcuffa, ki je v Bordeauxu … pa Ricarda Oliveire, ki je v Zaragozi … Odda, ki je v Bayernu … Gilardina, ki je v Fiorentini … Brochija, ki je v Laziu … Palochija, ki je v Parmi … Prav tako ne bo Ronalda, ki si je v lanjski sezoni spet poškodoval koleno, pogodba pa mu je tačas potekla …. še vedno ni pripravljen za igro in se ponuja klubom … vendar je dobil že kar nekaj zavrnitev …

Letos bodo AC Milan predstavljali oz. zanj igrali ….

golmani: prvi golman naj bi bil Abbiti, ki je pred dnevi priznal da je fašist … njegovi rezevi bosta brazilec Dida in hrvaški avstralec Kalac …. Abbiati je star 31, rezervi pa 35 let …

branilci: neuničljivi kapetan Maldini s 40. leti še kar vztraja, tu so še malo mlajši Favalli, Zambrotta, s poškodbami načeti Nesta, gruzijec Kaladze, čeh Jankulovski in pa edini branilec, ki ni star preko 30, Bonera … no, še Senderos, ki pa je sposojen igralec.

sredina: najstniki, ki bodo večino tekem samo gledali … pa še to s tribun … Darmian, Viudez in Cardaccio. Na sredini letos ne bo velikih sprememb, največ bodo igrali nizozemec Seedorf … italjanska reprezentanta Pirlo in Gattuso ter čudežni deček, Kaka. V kolikor koga od navedenih štirih ne bo, so tu še izkušeni Ambrosini, brazilec Emerson in novinec v ekipi, francoz Flamini. Nekje med zvezno vrsto in napadom bodo poskušali najti prostor še za čarovnika Ronaldinha

napad: legendarna napadalca, italijanski lisjak Inzaghi in ukrajinski povratnik Ševčenko, sta oba stara preko 30 …. vendar sta tu dostojni rezervi, mladi brazilec Pato, ter italijan Borriello, lani v dresu Bologne prvi strelec Serie A.

Kaj napisati ob takem Milanu, ki je že nekaj sezono odločno prestara ekipa …. Statistični podatki pravijo, da ima ekipa Milana, povprečje let, malo preko 29 let … a to je pesek v oči …. Saj v prvi enajsterici ponavadi najdemo samo 2 ali 3 igralce mlajše od 30 let …. ostali so krepko preko …. sezona bo zelo dolga in naporna …

Za Milan lahko napišem…. da igra, ko igra Kaka … če njega ni v ekipi, Milanovi rezultati strmo padajo … tak primer je bil lani, ko so ga pestile poškodbe, rezultat odvisnosti od tega-enega igralca, pa je letošnje igranje v Pokalu UEFA … saj so bili v italijanskem prvenstvu šele peti.

Milan je vložil 21.000.000,00 Evrov v tvegano naložbo … Ronaldinho …. Ali se bo isplačala ?  Da, v kolikor bo skoncentriran na nogomet in ne na nočno življenje …. prejšnji teden je obtožil novinarje, da so lažnivci, ker so napisali da je nek milanski klub zapustil ob 2.30 uri, saj je bil že okoli 2 ure zjutraj doma … vendar je nocoj dobil velik kredit … zadetek na mestnem derbiju za zmago 1-0.

Milan ima staro in počasno obrambo, ki pa veliko nadomesti z izkušnjami … a na to se ne gre zanašati preveč … slej ko prej bodo utrujeni, koncentracija bo padla … današnji nogomet zahteva izvrstne atlete in ne iztrošene igralce …. Sredina že več let igra skupaj, nasprotnik iso jih že naštudirali, le Kaka je tisto nekaj več …. Ronaldinho je pod velikim vprašajem … napad pa podobno kot obramba … Inzaghi in Ševčenko, le da imata tedva že dobri zamenjavi Pata in Borriella.

Predvidevam, da bo Milan v italijanskem prvenstvu nekje pod vrhom … ponovno jih čaka borba za Ligo prvakov v katero se jim pred to sezono ni uspelo uvrstiti … nastopali bodo v Pokalu UEFA … v kolikor se prebijejo iz predkola … domača zmaga 3-1, proti FC Zurichu, pred povratno tekmo … bi morala zadostovati ….

V Pokalu UEFA pa so eni od favoritov za osvojitev tega …. izkušnje v igri na rezultat jim bodo prav prišle, nasprotniki pa niso tako močni kot v Ligi prvakov … čeprav presenečenja so vedno možna … kar smo videli lani, ko so vsi mislili, da se bo Bayern, takorekoč sprehodil do naslova …

Milan je pred letošnjo sezono malo podmladil ekipo, a še vedno ne dovolj ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.09.2008 ob 23:59 in je shranjen pod 04.Serie A. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !