Zapisal izmisljeni | 28.09.2008 - 01:51 - Kategorije: 02.Bundesliga

Počasi bom zaključil z bundesligaši …. zaenkrat ….

Tokrat predstavitev novega prvoligaša …. Hoffenheima …. najprijetnejšega presenečenja Bundeslige, ki je bil leta 2000 še v nemški 5. ligi.

Hoffenheim je majhno nemško mestece … vasica … ki ima vsega okoli 3500 prebivalcev … svoje tekme igrajo na Carl-Benz stadionu, ki prejme 2700 gledalcev in je vedno poln, zato bo v Hoffenheimu zgrajen novi-večji … tačas pa domujejo v bližnjem Mannheimu.

Hoffenheim je bil nekje v 7. ligi, ko ga je prevzel/kupil Dietmar Hopp … nemški bogataš, ki se ukvarja s prodajo softverjev … včasih pa je rekreativno igral za ta vaški klub …. v nekaj sezonah so se ekspresno prebili do 1. nemške lige … kjer ne mislijo samo životariti … Hopp je najavil močnega bundesligaša z evropskimi ambicijami …

tsg

ekipica:

golmani: turek z avstrijskim državljanstvom Ramazan Ozcan je prvi golman … Haas in Bernhardt pa njegovi rezervi

branilci: nemci Janker, Jaissle, Kirschbaum in BeckCompper ima državljastvi Nemčije in Francije, Low je madžar, Nilsson je šved, Ibertsberger pa avstrijec.

sredina: kapetan ekipe je turški nemec, Teber … tu so še nemški igralci, Seitz, Weis in Strifler. Brazilca Luiz Gustavo in Carlos Eduardo, bosanec Salihović, ganec Vorsah in pa Copado, španski nemec.

napad: brazilec Wellington, bosanec Ibišević, nigerijec Obasi in pa Demba Ba, senegalec s francoskim državljanstvom.

Pred letošnjo sezono so se znebili odvečnih igralcev, zadržali okostje ekipe in mu dodali okrepitve v vrednosti 10.000.000,oo  Evrov … s tem da so predtem že kupili Carlosa Eduarda iz Porto Alegreja za kar 7 milijonov Evrov … prehiteli so Inter in ostale velikane, ki so se zanimali zanj …. V klub so pred sezono prišli Wellington za 4.5 milijona, Beck iz Stuttgarta za 3.2 milijona Evrov … pa Ozcan, Gustavo, Vorsah in Stifler. 

Dosedaj sem gledal 2-3 njihove tekme … izstopata oba bosanska igralca … Salihović z izjemnimi prostimi streli, Ibišević pa z natančnostjo oz. z zadetki … tudi ostali igrajo dobro ter lepo … predvsem brazilci in Demba Ba …

ekipa Hoffenheima je na dobri poti, da uresniči želje svojega lastnika … močan Bundesligaš … Evropa…

Jaz jim privoščim.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.09.2008 ob 01:51 in je shranjen pod 02.Bundesliga. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 15.05.2011 @ 00:55

    [...] TSG 1899 HOFFENHEIM so bili lanskoletno presenečenje sezone, ki je po jesenskem delu sezone celo vodilo na lestvici nato pa strmo padalo in se zaustavilo na še vedno odličnem sedmem mestu. Glavni razlog njihovega naglega pada je bila poškodba bosanskega reprezentanta Vedada Ibiševića, ki v spomladanskem delu sezone ni igral in pred letošnjo sezono je njegova ozdravitev oz. povratek po poškodbi, glavna okrepitev. Ob tem so iz Herthe pripeljali še hrvaškega reprezentančnega branilca Josipa Šimunića, ki je bil ocenjen kot najboljši branilec v Bundesligi v sezoni 08/09. Še vedno močna ekipa, sposobna dosega najvišjih mest, kar pa ne bi bilo več presenečenje. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !