Zapisal izmisljeni | 23.09.2008 - 13:52 - Kategorije: 02.Bundesliga

Tale šport me je čisto prevzel. Nadaljujem z bundesligaši … Werder … klub, ki je zaznamoval soboto… in napovedal boj za vrh do zadnjega kola ….

werder

Werder je že nekaj let stalno v nemškem vrhu … klub, ki zaupa svojemu večletnemu trenerju, Thomasu Schaafu, ta pa s svojimi igralci beleži uspehe v nemškem prvenstu, posledično so tu še nastopi v evropskih pokalih, predvsem v vsem željeni Ligi prvakov …. vse to pa pomeni pritok denarja … in sposobnost obnavljanja ekipe, da se ponavljajo uspehi … Vrednost ekipe okoli 140.000.000,00 Evrov. Pomemben podatek je tudi ta, da sta trener Schaaf in športni direktor Klaus Allofs, ki skrbi za trgovanje z igralci, dobra prijatelja in da imata podobne poglede na nogomet, trgovanja z igralci pa se lotita po medsebojnih pogovorih, kar v nekaterih klubih ni v navadi …

Golmani: že leta je številka 1, Tim Wiese, na priložnost pa čakata mlada, Mielitz & Palladz in pa  Vander.

Branilci: Boenisch,  nemška reprezentanta Fritz, Mertesacker , brazilec Naldo, finec Pasanen, srb Tošić .. skoraj vsi standardni reprezentantje svojih držav… in novinca – mladeniča, Andersen in iz Sturma prispeli, Prodl.

sredina: kapetan Baumann, nemški reprezentativec Frings, brazilski čarovnik Diego, brez katerega ni Werderjeve igre … pa hrvat Vranješ, nemški upi Artmann, Kruse, Niemeyer ter predvsem Hunt in igralec s turško krvjo, veliki up nemške prihodnosti, Ozil. Na sredini sta še danec Jansen in letošnja okrepitev iz bosanske Slobode, Husejinović. Z navedenimi se lahko borijo za nemški vrh, vendar ob pogoju, da igra njihov superstar Diego … dirigent.

napad: mednarodno obarvani napad sestavljajo reprezentant Slonokoščene obale, Sanogo, avstrijec Harnik, šved Rosenberg, portugalec Almeida in povratnik peruanec Pizzaro, ki je tu že igral pred odhodom v Bayern ter nato Chelsea, od koder se je pred to sezono vrnil.

Werder je po slabšem štartu oz. dveh remijih, nanizal tri zmage… najbolj odmevna je sobotnja, ko je z rezultatom 2-5 zmagal v Munchenu … v Ligi prvakov pa je uvodno tekmo odigral samo 0-0 … samo, ker je bila to domača tekma, proti ciperskemu predstavniku …

V Bundesligi se bo Werder ponovno boril za vrh oz. drugo mesto in uvrstitev v Ligo prvakov … prvo bo verjetno spet osvojil Bayern, ki ima kvalitetnejše moštvo …. v Ligi prvakov pa Werder optimistično upa na uvrstitev v drugi del … kar pa bo zeeelo težko….

Ekipi se poznajo mnogi odhodi … Borowski v Bayern, Klasnić v Nantes, Wome v Koln, Owomoyela v Borussio Dortmund … nakupi pa so bili ubogi, saj razen Pizzara v Bremen ni prišel noben nogometaš, ki bi bil v tem trenutku okrepitev … Husejnović, Prodl in Anderson morajo svoje znanje šele dokazovati …

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.09.2008 ob 13:52 in je shranjen pod 02.Bundesliga. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 28.10.2010 @ 16:53

    [...] v prvenstvo z rekordnimi sedmimi zmagami, pri tem pa nanizal Stuttgart, Wolfsburg, Kaiserslautern, Werder, Koln, aktualnega prvaka Bayern in Hoffenheim, šele Hamburger SV pa jih je uspel ustaviti oz. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !