Zapisal izmisljeni | 22.09.2008 - 11:24 - Kategorije: 02.Bundesliga

S kom odpreti klubsko sezono? Najbolje z aktualnim prvakom Nemčije, znanim kot ponosom Bavarske, znanim pa tudi kot FC Hollywood …. So najboljši nemški klub … klub v katerem ni nikoli dolgčas …. in je ta vikend sramotno poražen na domačem igrišču … rezultat 2-5.

Gostujoča ekipa, Werder iz Bremna, je v 67. minuti v Munchenu vodila z 0-5, nato pa je njihov bivši igralec, ki je letos prestopil v FC Hollywood, zadel 2x …. za končnih 2-5. Na TV zaslonih, so takoj po tekmi, legende Bayerna premlevale, kdaj je Bayern doživel težji poraz …. Benckenbauer se je spomnil nekega poraza iz 70. let … ostali pa so se kar strinjali, da je to največja blamaža.

bayern

Bayernova ekipa je ocenjena na okoli 254.000.000,00 Evrov.

Golmani: slovo od nogometa njihove legende Oliverja Kahna je problem za katerega nimajo rešitve. Prvi golman je postal nezanesljivi, večletni rezervist Rensing, in dva novinca v ekipi; iz tujine-Benfice so pripeljali 34-letnega Butta, tretji pa je mladi Kraft. Golmansko mesto  je najšibkejši člen te ekipe.

Branilci: francoz Sagnol, belgijec Van Buyten, argentinec Demichelis, brazilec Lucio dva nemška igralca Lahm, Lell ter dva nova igralca…  mladi brazilec, Breno in italijanski veteran Oddo. Izkušena ekipa, ki že nekaj časa igra skupaj … vendar še vedno lahko ujamejo 5 komadov.

Sredina: novi kapetan, nizozemec Van Bommel, za katerega mnogi pravijo da je neprimeren … temper-temper. Tu so še prvi zvezdnik moštva, francoz Ribery, … nemški-turek Altintop, brazilec Ze Roberto, argentinec Sosa, in pa germani Ottl, Schweinsteiger, wunderkid Kroos, + letošnja okrepitev iz Werderja, Tim Borowski. Dobro jedro, vendar vse preveč odvisno od Riberya … jaz bi forsiral Kroosa, ki je izvrsten player …

Napadalci: standardni trio, Klose, italijan Toni in Podolski, ki je nezadovoljen z vlogo 3.napadalca in si želi v drug klub … v igri naj bi bil Real. Zelo potentni napadalci, kateri so garancija za gole.

Bayern pred letošnjo sezono ni veliko trgoval, dobili so novega trenerja,  Jurgena Klinsmanna …. dva rezervna golmana … branilca Odda in Borowskega … mnogi bi rekli, premalo. Zanimivost: vsi igralci so prišli brez odškodnine oz. brezplačno. Denar je šel samo za njihove plače in Bayern je pred sezono pridelal okoli 11.000.000,00 Evrov plusa.

Na drugi strani tudi odhodov ni bilo preveč … omembe vredni odhodi so Dos Santos, Schlaudraff in nemški reprezentančni branilec Jansen – odšel za 8.000.000 Evrov ….  seveda je največja izguba za Bayern, pred letošnjo sezono, končana kariera, velikega Kahna.

Za nemško prvenstvo so še vedno premočni…. a tudi tu bodo porazi … za igro z velikimi v Evropi … pa jim manjka še nekaj … predvsem pa vrhunski golman.

Bayern bo ponovno prvak Nemčije … tudi nemški pokal bi moral osvojiti, če bodo le resno pristopili k tem tekmovanju …. Liga prvakov pa … mogoče kdaj v naslednjih sezonah.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.09.2008 ob 11:24 in je shranjen pod 02.Bundesliga. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 24.09.2008 @ 22:37

  Najboljši!!!

  Zapisal Luka
 2. 24.09.2008 @ 22:40

  … v Nemčiji.

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !