Zapisal izmisljeni | 19.09.2008 - 21:25 - Kategorije: sezona 2008-09

Ker sem v prejšni objavi obdelal samo torkove tekme, bom zdaj še tekme, ki so bile odigrane v sredo 17.9.08 … tekme skupin E,F,G, H.

MANCHESTER UNITED – VILLARREAL 0-0

MANCHESTER je začel slabo … v letošnji sezoni kup neodločenih izidiov, porazi in redke zmage. Tudi ligo prvakov so začeli z neodločenim rezultatom. Zame, razočaranje.  Trener Ferguson je srečanje pričel z zelo zanimivo postavo, kjer ni bilo prostora za Berbatova, še več, bil je na tribuni… in brez nekaterih drugih standardnih igralcev, ki so bili na klopi za rezerve. V prvem polčasu prava uspavanka, v drugem pa le malo boljša igra, vrhunec povratek Cristiana Ronalda. News of the day je njegov vstop v igro oz. vrnitev… Vrnitev po prejšnji sezoni, po kateri je hotel zapustiti klub, po razočaranju na Evropskem prvenstvu, po operaciji gležnja … fresh start. Razočaranje.  VILLARREAL je prav tako pričel z zelo zanimivo postvao v kateri ni bilo prostora za španska reprezentanta evropskih prvakov Cazorlo in Senno. Defanzivna postavitev trenerja Pellegrinija, ki je dosegel svoje, ni izgubil v Manchestru. Lep nepričakovan uspeh.

CELTIC – AALBORG 0-0

CELTIC je bil v tej tekmi favorit, vendar velikokrat ko se udarita dve podobni, garaški moštvi, ostane pri rezultatu 0-0. Škoti so imeli kontrolo, vendar do zadetka niso prišli … v 30.minuti so zastreljali penal, pa kup lepih šans … nič. AALBORG je še eno tipično skandinavsko moštvo, solidni nogometaši, ki so odlični kot moštvo, predvsem pa so igralci odlični borci-atleti, katere je težko prebiti in jim zabiti. Tako kot zgornja tekma oz. rezultat je tudi ta, presenečenje.

STEAUA – BAYERN 0-1

STEAUA, bivši evropski prvak se zadnja leta redno pojavlja v evropskih tekmovanjih, kjer dosega lepe rezultate … Lani v ligi prvakov in letos ponovno … lep uspeh. Vzodnoevropski klubi z majhnimi proračuni se vsako leto težje prebijejo … zato bo drugo leto drugačen sistem uvrščanja v ligo … Back to Steaua. Imena igralcev, ki jih ne poznamo, s prepoznavnim balkanskim igralskim šmekom … verndar nasprotnik je bil premočen. BAYERN je nemški gigant, ki je pred lasko sezono temeljito prenovil moštvo, letos to še malo dodelal in upa na visoko uvrstitev … za njih pa štejejo samo pokali. Dvoboj v Bukarešti so dobili z golom branilca Van Buytena, nato pa se bolj ali manj koncentrirali na ohranitev prednosti. Za uvodno gostovanje čisto dovolj, točke štejejo.

LYON – FIORENTINA 2-2

LYON je spet zaostajal z 0-2 in ponovno uspel prednost ujeti … pred dnevi mu je to uspelo tudi v francoskem prvenstvu … Tema je bila poslastica, atraktivni ekipi, v prvem polčasu veliko boljši gostje, v drugem pa Lyon, ki je v zadnjih 20 minutah dvakrat zadel in ujel domačo točko.  Lyon ima v npovi sezoni spet novega trenerja, 7x zapored so bil ifrancoski prvaki, želijo pa si tudi odmevnejšega rezultata v Ligi prvakov. Ponovno so malo prenovili moštvo, ki je poimensko zares močno … vendar se nahajajo v zelo močni skupini. FIORENTINA je ekipa, ki sem jo vedno simpatiziral … tudi ko so jih vrgli v nižje lige … prav tako kot njihovi navijači, ki so še vedno polnili stadion, kjub neatraktivnim nasprotnikom – italijanskim nižjeligašem. Fiorentina je pred letošnjo sezono ponovno malo spremenila moštvo, predvsem naj bi se jim obrestoval nakup Gilardina, ki je v torek zadel obakrat in nas spomnil na njegove zlate čase ko je bil še v Parmi. V tej tekmi sem računal na neodločen izid oz. prej 0-0 ali 1-1 … štirje goli pa so too much. Fiorentina je super ekipa, ki igra atraktiven nogomet in je moj tihi favorit.

PORTO – FENERBAHCE 3-1

PORTO je že dalj časa konstanta v Ligi prvakov, še od časa kraljevanja Mourinha in kompanije … Njihov recept je nekaj izvrstnih domačih igralcev ter nekaj južnoameriških virtuozov … predvsem mi je všeč igra Lucha Gonzalesa. So močna ekipa, ki je sposobna premagati marsikatero moštvo. Turške klube vsekakor, čeprav sem pričakoval boljši odpor nasprotnika. FENERBAHCE ima podobno filozofijo … domačim zvezdnikom dodajo nekaj uveljavljenih brazilskih imen … Tokrat se jim ni izšlo. Novi trener, Luis Aragones, ki je predtem postal s svojo reprezentanco evroski prvak, je v to tekmovanje krenil s porazom. Tu sem upal na majhno presenečenje oz. neodločen izid, vendar je bila domača ekipa veliko boljši nasprotnik. Za turško moštvo je to ena izgubljena bitka, vojna pa še ne … borba za uvrstitev naprej bo huda.

DINAMO KIJEV – ARSENAL 2-1

DINAMO je prav tako v Ligi prvakov že kar stalni član … Standardno močna ekipa, ki je izrazito domačinska, predvsem v zimskih mesecih … in v prvem krogu so to dokazali. Premagali so sloviti angleški klub in za mnoge je bilo to presenečenje. Zame niti ne… mogoče zato ker mi Arsenal ni bil nikoli preveč všeč … ARSENAL je angleški gigant, ki ima izvrstnega trenerja Wengerja, ta pa obožuje mlade igralce, aktere uveljavi in iz njih naredi super-zvezdnike … ti pa se velikokrat nato podajo v druge klube po večjih zaslužkih, kar Arsenalu onemogoča vidnejše rezultate v najmočnejšem tekmovanju, Ligi prvakov. Tudi tokrat je to mlada, atraktivna ekipa, ki pa nima preveč izkušenj z igrami na rezultat oz. daljših tekmovanjih …

JUVENTUS – ZENIT 1-0

JUVENTUS je klub, ki ga ne prenesem … Odvratni so mi že odkar pomnim … Tudi tokrat je tako. Kopica antipatičnih igralcev, katerim so dodali podobne … like Poulsen, Mellberg, Amauri … Še dobro da so zadržali stare prdce, ki jih rešujejo … kot je to storil Del Piero v tej tekmi …. Navijal sem za goste … Za ZENIT. Zenit je prava osvežitev evropskega nogometa … lani so nas navduševali s hitro, atraktivno igro s katero so osvojili Pokal UEFA, letos pa še Supercup … poleti smo nekatere njihove igralce videli na Evropskem prvenstvu, ko so bili z reprezentanco Rusije, hit. So močna ekipa z izjemnimi posameznikiDanny, Žirjanov, Aršavin in zame njihov najboljši Pavel Pogrebnjav, ki ga zaradi poškodbe večina ni mogla še spoznati, saj ni igral na Evropskem prvenstvu. Upal sem na presenečenje, zmago … tudi neosloče rezultat bi me zadovoljil … zmaga Juventusa pa je zame razočaranje.

REAL MADRID – BATE BORISOV 2-0

REAL je letos polnil časopise z nakupovanjem Cristiana Ronalda, vendar na koncu ni bilo iz tega nič … na koncu so ostali pri povratniku De La Redu in Van Der Vaartu, kar pa tudi ni slabo. Čeprav mislim, da rabijo posodobiti obrambno vrsto in kupiti še enega odličnega napadalca. Za premagati prvega nasprotnika, ni bilo dvomov. Čisto in gladko. 2-0. BATE BOISOV pa je največje presenečenje letošnje Lige prvakov. Klub iz Belorusije nima zvenečih imen, lokalni heroji o katerih bom napisal kaj več naslednjič. Njihov cilj je že zdavnaj izpolnjen.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.09.2008 ob 21:25 in je shranjen pod sezona 2008-09. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 16.11.2010 @ 08:29

    [...] kar ne bi smel biti pretežek prevod v slovenščino. Že ko sem jih prvič omenil na tem blogu, TUKAJ, sem obljubil kaj več o njih, a po več kot dveh letih so končno prišli na [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !