Zapisal izmisljeni | 29.06.2008 - 01:24 - Kategorije: G.Finale

Pričakovano. Pred začetkom prvenstva sem trdil ,da ima na levi strani (skupini A in B) največ šans za preboj v finale Nemčija … Portugalski nisem zaupal preveč, Hrvatov ne maram, na Češko pa sem stavil, saj so imeli dober količnik ….

Ja, na Češko sem stavil … sliši se zelo neumno … rajši imam tvegan dober dobitek kot pa veliko bolj ziheraški … manjši. Pa sem ostal brez vsega …. Pot za Češko je bila odprta, pa so zajebali proti Turčiji …. če bi zdržali, bi imeli lepe šanse proti Nemčiji, katere so v zadnjih letih kar nekajkrat glatko tolkli. Jebeš to … kaj bi, če bi ….

No, na desni strani (skupini C in D) je bilo mnogo bolj izenačeno stanje. V eni izjemna Španija, v drugi pa trio – Francija – Nizozemska – Italija. Težko je bilo predvideti, kdo se bo prebil do finala …. čeprav nisem verjel v moč Francije, nesigurna Nizozemska je imela blede igre v kvalifikacijah in do prvenstva ni vlivala nekega zaupanja …. pri Italijanih nikoli ne veš …pa se je potrdilo to, da je Donadoni še zelenec … ostala je Španija. A se mi je zdel zaslužek premajhen – tveganje pa preveliko …. Vsaj kolegu sem nabijal, da je poleg svojih favoritov Italije, dal še na Španijo …. Ja, Španci so mi simpatični iz več razlogov … nogometnih in ne-nogometnih (predvsem političnih) …

Ja, v finalu bom navijal za Španijo, za nogomet, za idejo, ofanzivo, preigravanja, atraktivne podaje …. za španski temperament. Nikoli nisem bil pristaš Nemčije in njenih šablon, discipline, teka … robotike, brez preveč  čustev – strasti.

Španija bo igrala v svoji standardni postavi … ne bom se ponavljal … namesto poškodovanega napadalca Davida Ville, bo verjetno Cesc Fabregas, ki je že v polfinalu pokazal, da je lahko ofenzivni vezist … pol-špica. Se mi zdi, da je Torres najbolj srečen, če je edini napadalec, ki leta po celotnem prednjem delu …. Nemčija pa bo v svoji standardni postavi, tokrat verjetno s Fringsom … in kot javljajo … brez Balllacka. Njihovega najboljšega …. s tem bo večje breme na njihovih ofenzivnih bokih ….                   (Podolski – Schweinsteiger) … ter strelcu Kloseju.

Če bo vse po pričakovanjih, bo Španija diktirala tempo, imela večjo posest žoge, igrala nogomet in kontrolirala igro …. Verjetno bo najlažje s hitirmi-kratkimi pasovi osvajati prostor in ustvariti višek igralcev ter nato oblegati nasprotnikov gol oz. streljati iz ugodnih položajev, z okoli 20 metrov ali pa s podajami v globino, kjer bo tarča – hitri Torres. Okorni Nemški branilci bodo na mukah. Nemčija bo na drugi strani, poskušala Španiji parirati z močno fiziko – tekom in borbenostjo … poskušali bodo iz prekinitev in iz kakšnega uspešnega protinapada ….

Vse ostalo je zame presenečenje.

moja napoved: Španija

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 29.06.2008 ob 01:24 in je shranjen pod G.Finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 29.06.2008 @ 21:33

  španijaaaaaa la viva espaniaaa (L)(L) morjo zmagat … <3

  Zapisal ana
 2. 29.06.2008 @ 23:16

  zasluženo – Španija … me žre, da sem se premislil in stavil na presenečenje na Češko …. no, vsaj kolega sem nagovoril, da je zaslužil s Španci ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 11.05.2010 @ 10:42

  [...] Jens Lehmann je v dresu nemške reprezentance debitiral leta ‘98, znano je njegovo veliko rivalstvo s še enim velikim egom imenovanim Oliver Khan, kjer je na svojo priložnost št. 1 čakal kar nekaj let. Jens je za reprezentanco zbral solidnih 61. nastopov, na SP 2002 je osvojil srebrno medaljo, vendar ni bil na igrišču niti minute, Khan je pobral vso slavo, a je na naslednjem SP, na tistem domačem v Nemčiji, dobil priložnost na katero je čakal. Jens je bil št. 1, njegova zamenjava pa Khan in prav po zaslugi Lehmanna je Nemčija v četrtfinalu, po streljanju penalov izločila Argentino, legendarna pa je postala zgodba o lističu s podatki o strelcih, ki ga je imel nemški golman pri sebi. No, Nemčija je izgubila v polfinalu proti Italiji, v obračunu za tretje mesto pa je Jens Lehmann velikodušno odstopil svoje mesto prvega vratarja Oliverju Khanu, za veličasten konec njegove kariere oz. zadnjo tekmo v dresu nemške reprezentance, ki jo je dobila s 3-1 in osvojila bron. Jens Lehmann je v naslednjih letih ostal št. 1, še en od vrhuncev kariere pa je imel na Evropskem prvenstvu 2008, o katerem sem pisal TUKAJ. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !