Zapisal izmisljeni | 27.06.2008 - 00:43 - Kategorije: F.Polfinale

Še dobro, da nimam veliko bralcev …. lahko si privošččim kikse kot je bil današnji …. Rusija bo premagala Španijo …. yeah, right.

Zajebal sem po celotni dolžini in širini. Jebeš lepoto prejšnjih tekem, pa krivulje iger, vrhunce ekip, proslavljanje, utrujenost, presenečenja, maščevanje, pritisk itd …. Na koncu je važna samo kvaliteta. In Španska ekipa je kvalitetnejša od Ruske.

Španska ekipa je kontrolirala tekmo. Po igrišču so letali ko muhe …. Španske muhe. Prevzeli so sredino, igra hitrih, kratkih podaj, iskanje najboljših rešitev, brez kompliciranja in maltretiranja žoge, pobuda skozi celo tekmo, konkretnejši napadi … V defenzivi so zaprli Ruske bočne igralce, ter skrili njihovega najboljšega igralca, Aršavina.

Tekma se je začela s pobudo Špancev, in hitri Villa je napovedoval težave za Rusko zadnjo vrsto, ki ni smela razviti svoje igre, saj bi lahko spet fasali kup kolov iz hitrih Španskih konter in pol-konter. Španija se je zavedala, da kontrolira tekmo in je strpno pletla in pletla. Mlada Španska ekipa ni naivna, kot njene prejšnje generacije …. znajo igrati na rezultat … diplomirali pa so proti največjim mojstrom takšnega igranja – Italiji. Proti Rusiji so igrali podobno, le z več ofenzivnih akcij oz. željo po dosežku gola, kar proti Italiji ni bilo videti. Ko se je v prvem polčasu poškodoval, njihov najboljši strelec David Villa, ki je v prvem kolu, Rusom, zabil 3 komade, so su Rusi malo oddahnili, vendar niso ustvarili nobene priložnosti oz. tega niso izkoristili. V igro je namesto poškodovanega ville vstopil Cesc Fabregas, ki se je do drugega polčasa navadil na ritem igre, nato pa prevzel dirigentsko mesto v ekipi. V drugem polčasu je sledila pobuda Špancev in akcija dua iz Barcelone (Xavi-Iniesta) ter gol Xavi za 1 – 0. Vedel, sem da se bo Rusija težko vrnila. Ni bilo akcij…. Španci so vse prestregli in onemogočili napomembnejše Ruske igralce. Sergio Ramos je odigral eno najboljših tekem v življenju …. povsod ga je bilo … pa še Žirkova je zaustavil, da ta ni upal preveč v ofenzivo … saj je ob izgubljeni žogi težko lovil Ramosa, ki je že letel v proti-napad. Ruski boki so bili prestrašeni, zaprti, neaktivni, mlahavi …. impotentni …. niso prodirali! Tekmo življenja pa je verjetno odigral Marcos Senna. Tip je zaustavil (beri skril) hit prvenstva – Aršavina. Aršavin je do konca tekme zbral le malo čez 10 točnih podaj … Senna pa okoli 40 … Senna je pokril ves prostor med zadnjo-obrambno linijo in veznim delom … prostor, kjer je do sedaj kraljeval Aršavin. Senna je prav tako prestregal napade in začenjal akcije, res da ni bilo uporabnih žog naprej … ampak je podajal drugim, ki so zadolženi za kreacijo ….v Španski ekipi se je točno vedelo, kdo je za kaj zadolžen in vsi so izpolnili svoje zadolžitve. Rusija se je po prejetem golu še bolj odprla in rezervist Guiza je po nonšalantnosti Berezuckega, odigral uspešno dvojno podajo na robu kazenskega prostora, uletel in zabil             za 2 – 0. Končnih 3 – 0 je bilo po uspešni hitri kontri in podaji Fabregasa … strelec – David Silva. Rusija ni dosegla častnega gola in v 87. minuti je po statističnih podatkih, v okvir gola priletela prva žoga. Casillas je branil.

Zaslužena zmaga Španije, ki očitno ne odgovarja Rusiji, ki je predtem razmontirala Grčijo, predvsem Švedsko in nato še ene od favoritov prvenstva, Nizozemsko. Rusija je celo igrala mnogo slabše kot v prvem kolu ko je padla 4 -1 …. brezidejno, prestrašeno, bledo … anti-Rusko.

No, Španija je vsakič ko je bila v polfinlu, napredovala v finale …. Na drugi strani pa je Hiddink vedno obstal v polfinalu (Nizozemska, J.Koreja, Rusija)

Fuck it … zmagala je boljša ekipa…. Španske muhe.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 27.06.2008 ob 00:43 in je shranjen pod F.Polfinale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !