Zapisal izmisljeni | 26.06.2008 - 19:32 - Kategorije: F.Polfinale

Španija – Rusija …. še enkrat.

V prvem kolu skupine D, je bilo 4:1 za Špance. Pričakovana zmaga, katero sem tudi napovedal – tukaj

Ekipi sta skoraj nespremenjeni …. a se je v tem času marsikaj spremenilo.

ŠPANIJA: golman Casillas je potrdil, da je eden najboljših … malo dela zanj … ko pa ga je imel, je izvrstno branil …. predvsem v četrt-finalu (penali) Španska obrambna vrsta je standardna, Ramos-Puyol-Marchena-Capdevilla …. standardno dobri … čeprav sem imel pomiselke glede njihove leve strani, kjer Capdevilla nima ustrezne zamenjave … zaenkrat je niso rabili. Še eno kritično mesto … zadnji vezni …. Marcos Senna …. podobno kot na levem boku …. so far so good.  Xabi Alonso čaka …. Sredino kontrolirajo Iniesta, Xavi, David Silva …. pomoč, ki največkrat pride z rezervne klopi … Santi Cazorla in Cesc Fabregas. Izvrstni Fabregas še ne najde svojega mesta v prvem moštvu? Napad je brez pripomb …. David Villa in Fernando Torres.

Prva tekma torej: Španija- Rusija …. zmaga Špancev s 4 -1 …. slišati je strašno … lahka zmaga … vendar ni bilo tako. Rusija je dobro igrala in imela svoje priložnosti, gole pa dobila iz hitrih konter in pol-konter. Španija – Švedska je bila naslednja tekma …. 2 – 1 za Španijo Španija – Grčija, naslednja …. 2 – 1 za Španijo Četrt-finale: Španija – Italija Prestrašena igra obeh ekip … dolgčas … brez tveganja …. Španija je končno premagala urok …. zmaga nad Italijo na enem od tekmovanj po letu 1920 … in zmaga na dan 22.6. …. predvsem pa uvrstitev v polfinale …. Španci so si oddahnili …. evforija.

Španija je še brez poraza na tem prvenstvu. Španija je igrala od zelo lepega do dobrega, v četrt-finalu pa že dolgočasno. Španija je svoj vrhunec forme že imela – na začetku prvenstva. Španija, njihov krivulja gre navzdol, kjub rezultatom. Španija je (skoraj vse) že prikazala proti Rusiji v prvi tekmi. Španija je (verjetno) izpraznjena in utrujena. Španija ne more z ničemer presenetiti. Španija ima v podzavesti rezultat 4 – 1, ki pa ni realen. Španija je slavila uvrstitev v polfinale, kot bi bili že prvaki. Španija ima manjši motiv od Rusije. Španija igra slabo, ko je pod pritiskom. Španija ima slabšega selektorja.

RUSIJA: Čeprav so že opisani kot ekipa …. še enkrat na kratko … zelo dober golman …. Akinfeev čvrsta ruska obramba … tokrat verjetno v postavi Anjukov-Ignashevitch-Berezutski-Žirkov. Čeprav bo zaradi kartonov manjkal bombarder Kolodin, sta centralna branilca OK. Verjetno najšbkejši člen ekipe …. veliko bo odvisno od tega ali bosta zdržala brez napak. Rusija ima izvrstno igro prek bokov … Anjukov in pa predvsem Žirkov, katerega sem že hvalil. Eden najboljših na tem prvenstvu. Zadnji vezni bo Semak, pred njim pa malo bolj ofenzivni Semšov-Žirjanov-Biljatedinov. Igralci, ki so sposobni izigrati vsako obrambo, držati žogo ter voditi igro. Zelo radi, na majhnem prostoru, nanizajo kup podaj in ustvarijo višek igralcev ali pa odigrajo v prostor, kjer iščejo, predvsem hitrega Aršavina in centerforja, Pavljučenka. Navedena sta napadalca, ki zelo veliko sodelujeta v igri in vtekata v prazen prostor ter ustvarita veliko šans. Ruske kontre in pol-kontre so paša za oči. Poezija (spomini na tekmo proti Švedski). Aršavina je igralec, ki ga je treba posebaj omeniti. Prve dve tekme, zaradi prepovedi ni nastopal, potem pa je zaigral in postal odkritje prvenstva. Zame najboljši na tem prvenstvu. Pričakujem, da bo nadaljeval s fenomenalnimi igrami ….  Hiddink se je pametno odločil in na rizik s seboj, na prvenstvo, vzel Aršavina, ki bi lahko   (po črnem scenariju) odigral samo eno tekmo. Hiddink je še enkrat je dokazal, da je eden najboljših …  preveri uspehe s predhodnimi reprezentancami (in klubi) Škoda, da je poškodovan njihov najboljši … Pogrebnjak. Trenutno pozabljen, a kakšen peklenski igrač je to, če je Aršavin, No.II.

Rusija je izgubila prvo tekmo (proti Španiji), nato pa brez poraza. Rusija je igrala dobro, pa zelo dobro, naslednje tekme pa odlično. Rusija svojo formo stopnjuje, njihova krivulja strmo raste. Rusija (verjetno) še ni dosegla vrha forme. Rusija proti Španiji ni pokazala vsega kar zmore. Rusi so napaljeni. Rusi lahko presenetijo Španijo. Rusi imajo tokrat Aršavina – z njim so čisto drugačna ekipa. Rusi imajo prav tako v podzavesti 4 -1 in hočejo maščevanje. Rusija ima ogromen motiv. Rusija je demolirala Nizozemsko in vliva strah nasprotniku. Rusija se ne boji nikogar. Rusija igra izvrstno pod pritiskom – dokaz tekma proti Nizozemski. Rusija ima izvrstnega selektorja Hiddinka.

Saj je že iz napisanega jasno, da sem veliki fan, bratov Rusov in bom navijal za njih. Španci se lahko pohvalijo, da so v prvem kolu visoko premagali Rusijo in da so še brez poraza …. Vse ostalo je na strani Rusije …. in razlika med tisto Rusijo iz prvega kola in današnjo, je ogromna.

moja napoved: Rusija

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 26.06.2008 ob 19:32 in je shranjen pod F.Polfinale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !