Zapisal izmisljeni | 24.06.2008 - 23:56 - Kategorije: F.Polfinale

Dva dni brez nogometa … dolgčas …. vroči dnevi … zvečer pa TV program …. ni za omenjat ….

Prvi polfinalni par bo odigral jutri …. Nemčija – Turčija.

NEMČIJA: Pred uvodno tekmo Nemčije s Poljsko sem napisal, da se mi ne zdijo 0 posebnega …. Njihov dokaj lahek razpored je napovedoval, da lahko prilezejo … daleč… do finala. Evo, napoved … Nemčija – Poljska Prva tekma …. čisto OK … lepa igra, dominacija … 2:0 Sledila je druga tekma … Nemčija – Hrvaška.  Slaba igra, poraz in prizemljitev …. poraz z … 2:1.   Razočaranje, dvomi v sposobnosti … strah pred izpadom …. strah pred naslednjim nasprotnikom ….. reprezentanco Avstrije.    Nemčija – Avstrija …. obe reprezentance za “to be or not to be” Tekma …… 1:0 … za Nemce …. samo … komaj …. a uvrstili so se v četrt-finale. Tam jih je čakal dvoboj s Portugalsko. Nemci so presenetili s fantastično igro …… in razbili Portugalsko ….

… zdaj čakajo na Turčijo. V moštvu nimajo težav. Vsi zdravi, celo Frings z nalomljenimi rebri, naj bi bil pripravljen. Njihov selektor Low je odslužil kazen – tekmo prepovedi vodenja in bo ponovno vodil svoj Efl – proti novi zmagi. Verjetno bodo začeli s postavo, ki je premagala Portugalsko … ekipe, ki zmaguje se ne menja … pravijo. Nemški stroj je v polnem pogonu in vse razen čiste zmage bo …. veliko presenečenje. Golman Lehmann je izkušen, samozavesten in siguren …. kjub vsemu naštetemu mi je še vedno antipatičen. Obramba, ki se mi zdi njihova najšibkejša točka, je kar zanesljiva …. še ekrat bi izpostavil …  levi bok … Lahm-a. Sredina dominantna, razigrana, in z lepimi akcijami …. upam si reči – netipične Nemška igra …. z izvrstnim Ballackom. Vendar igrajo toplo/hladno …. kako bo danes? Napad pa zelo učinkovit …. Klose in Podolski … garancija za gole. Vse skupaj dovolj za zmago, nad velikim presenečenjem prvenstva, Turčijo. Nemci bodo želeli Turke premagati tudi zaradi ljubega miru v lastni državi, saj bi jih nemški-Turki ob izločitvi ….s tem jebali do konca življenj ….                                                                        Gre za veliki obračun dveh večinskih ljudstev v Nemčiji. Staroselci Germani (s primesmi ostalih) proti priseljenemu ljudstvu, (čistokrvnim) Turkom. Deuchland uber alles ?

TURČIJA: Pred uvodno tekmo Portugalska – Turčija, sem napisal, da Turčija ne bo prvak …                    kakšno reprezentanco pa znajo zjebati. No, zjebali so že tri … in še vedno so v igri za prvaka.              Uvodni poraz proti Portugaski je bil pričakovan …. 2 – 0 za Portugalce. Sledile so zmage ….                       Prvi so padli domačini, reprezentanca Švice. Veliki preobrat … last minute gol za 2.1 Naslednja tekma s Češko … še bolj dramatična …. še večji preobrat … last minute gol za 3:2 V četrt-finalu so naleteli na Hrvaško. Spet preobrat … največji doslej …. za gol v zadnjih sekundah … 1:1 … penali …                       zmaga nad visoko-letečimi Hrvati.

…. zdaj čakajo Nemčijo. Za razliko od nasprotnika, imajo v moštvu ogromno težav …. poškodbe, prepovedi …. po zadnjih informacijah, bo Turčija imela 11 igralcev v polju ter samo 2 rezervna igralca + golman … golman (tretji golman Turčije – Tolga Zengin) bo imel status igralca in bo po potrebi centerfor ali branilec ! Nima smisla opisovati njihovo moštvo … igrali bodo vsi zdravi in na položajih, ki so najbližji njihovim originalnim položajem (razen že prej navedenega Tolge) Selektor Fatih Terim, dosega neverjetno. Po čudnem izboru igralcev in uvodnem porazu ter slabi igri proti Portugalski so ga hoteli zamenjati že na prvenstvu …. kako bi se zajebali …. Terim vleče iz igralcev še tisto česar nimajo. Tri zaporedne tekme so dobili z goli v zadnjih minutah …. Ali lahko tudi v naslednji tekmi pričakujemo kaj takega? Težko. Trikrat v zadnji minuti je več kot dovolj …. Turčija ne sme v zadnjih minutah zaostajati preveč … dva gola lahko ujamejo – so dokazali. Alah je velik, ni pa vsemogočen je slišati …. Mislim, da so dosegli maksimum.

Turki se tolažijo da imajo večjo željo (beri fanatičnost) in boljšo tehnično podkovanost … Nemce celo zbadajo, da v njihovi reprezentanci vsaj vsi Turško govorijo … za razliko od Germanov s svojimi mešancimi in naturaliziranimi nogometaši … Nemci se zanašajo na svoje standardne odlike … tudi oni imajo fanatično borbenost, igro do zadnjih sekund ….. ter tehnično dobro podkovane nogometaše. Turkom bi dal zelo majhne možnosti (če bi bili kompetni) …. tako pa ….

moja napoved, v kateri nimam nobenih dvomov: zmaga Nemčije

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.06.2008 ob 23:56 in je shranjen pod F.Polfinale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !