Zapisal izmisljeni | 23.06.2008 - 01:13 - Kategorije: E.Četrt-finale

Ja končno je Špancem uspelo. Prekinili so prekletstvo …. opisano TUKAJ.

Nogometaši Španije so prišli do polfinala … premagali so Italijo … dobili na penale….. Viva Espania.

V tekmi, ki je bila … “to be or not to be” Nogometna tekma, ki je bila bolj podobna šahu kot samemu nogometu. Prestrašeni Španci so igrali na sigurno … brez tveganja … brez prevelikih ambicij v napadu …. Bolj so mislili kako zadržati žogo v posesti nekje na sredini in ne dovoliti nasprotniku kake nevarne akcije – gola. Na sredini sta Xavi in Senna delila nenevarne žoge … ter ostajala na srdini … nista se vključevala v napadalne akcije, v katerih sta bila napadalca preveč osamljena. Statična vezista, ne-preveč aktivni bočni igralci, osamljeni napadalci in na drugi strani na gosto postavljen Italijani ….. vse skupaj je ubilo tekmo. Komaj sem čakal polčas … in konec tekme …. in konec podaljškov …. začetek penalov. V nasprotju s pričakovanji, se je Špansko prekletstvo končalo …. (še enkrat preberi drugi odstavek oz. tretji stavek) Heroj Casillas.

Premagani nasprotnik, Italija. Donadoni je spet lutal in v prvo postavo uvrstil Cassana in Aquilanija … kar sploh ni bilo slabo. Razlika med I. in to tekmo, v postavitvi na sredini je očitna ….. Milanisti v prvi, Romanisti v zadnji. Back to the problem …. Problem je bil, da je bila italijanska taktika, čakati na napako nasprotnika … če pa se ta ne pripeti, pa zmaga na penale. V golu Buffon, nasprotna ekipa pa Španija … pa še 22.6 Obrambna postavitev, zelo visoko … zgoščen prostor …. in prekleto čakanje na konec tekme-podaljška.

Vedel sem, da bosta obe moštvi čakali oz. ne bosta upali igrati na polno …. vedel, da bo neodločeno …..

In jaz – lenuh …. nisem šel vplačat listka na neodločen izid ali pa na rezultat 0:0 …. Počitnice bi si prislužil.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.06.2008 ob 01:13 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !