Zapisal izmisljeni | 22.06.2008 - 11:06 - Kategorije: E.Četrt-finale

Ruski medvedje so poteptali Nizozemske tulipane …. nogomet …. Rusija – Nizozemska.

Izvrstna tekma, polna tempa in lepih akcij. Prvi polčas nisem gledal …. spet te poletne žurke, roštilji, pijača …..

Drugi polčas pa sem ujel. Po nekaj izvrstnih akcijah …. vodstvo Rusov. Spet izvrstna akcija po levi strani, kjer je kraljeval Yuri Zhirkov … strelec Pavluychenko. Rusi so izvrstno igrali po tej levi strani …. že omenjeni Zhirkov pa je zame Odkritje prvenstva.

Nizozemci so nato pritisnili, vendar jim z igro ni nikakor uspevalo resneje ogroziti ruskega gola. Najnevarnejši so bili ob prekinitvah in po eni takih so v 86. minuti le uspeli izenačiti.   Ruud Van Nistelrooy. Predtem je Pavlyuchenko nespretno zaustavil žogo – nehote … igral z roko. Kakšna malenkost oz. detalj privede do akcije za gol.

Sledili so podaljški in ponovno prebujanje Rusov. Konstantno nevarni, predvsem s pol-kontrami in kontrami …. kjer je vse teklo preko njihovega najbolšega …. Aršavina. Aršavin je igral na tem prvenstvu šele drugo tekmo, pa se upam trditi, da je doslej pokazal največ. Igralec Eura 2008 …. zdaj vemo zakaj ga je Hiddink uvrstil v moštvo in čakal, da odsluži 2 tekme prepovedi. Rew … v podaljšku je nato zadel še Torbinski, končni rezultat pa je s samostojmo mojstrsko akcijo postavil … igralec tekme ……. Aršavin.

Rusi gredo zasluženo v polfinale, saj so igrali bolje, z več konkretnih priložnosti …. joj, kako znajo kvačkati pred golom …. Na tekmo si ustvarijo 5-10 čistih priložnosti … a jih ne iskoristijo. Anyway … mladi Rusi so se odlično postavili proti bolj zvenečim Nizozemcem, po odličnih igrah – favoritom ….

Po izpadu Portugalske, Hrvaške je tu še Nizozemska … skupno vsem trem je da so (dokaj lahko) osvojile prva mesta v svojih skupinah, v knockout fazi pa so jih premagale drugouvrščene reprezentance …. Nemčija, Turčija in Rusija.

Zaključek: Boljša ekipa, ki je prikazala boljši nogomet, gre zasluženo naprej …… Rusija

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.06.2008 ob 11:06 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 29.06.2010 @ 00:33

    [...] naj bi imeli tudi to psihično stabilnost, poraza na zadnjem SP 2006 , Youtube TUKAJ in pa na Euro 2008 naj bi jih dokončno izučila in pripravila za vrh svetovnega [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !