Zapisal izmisljeni | 22.06.2008 - 18:28 - Kategorije: E.Četrt-finale

V zadnjem četrt-finalu se bosta udarile dve slavni reprezentanci. Italija – Španija.

Italija je v uvodu fasala 3 komade od Nizozemcev in ta poraz je dobil oznako največjega poraza zadnjega desetletja. Še vedno ostajam pri tem, da je selektor Donadoni, verjetno najšibkejši člen te reprezentance. Golman Buffon …. ni treba izgubljati besed …. eden najboljših. Tradicionalno dobra-čvrsta italijanska obramba …. verjetno v postavi Zambrotta-Panucci -Chiellini-Grosso …. Donadoni je po lutanju-iskanju končno ugotovil, kako pokriti oba boka oz. našel branilski bar Panucci-Chiellini. Sredina bo oslabljena zaradi nenastopanja Prila in Gatussa, ki imata prepoved zaradi rumenih kartonov. Predvidevam, da bodo v moštvu Camoranesi-De Rossi-Ambrosini … malo višje pa Perrotta. Recimo, da je to OK, selektor pa še vedno ne zaupa preveč izvrstnemu Albertu Aquilaniju   (baje ima eden najmočnejših šutov na svetu, ob izjemni natančnosti … bombarder) V napadu bosta Del Piero in Luca Toni. Oba izvrstna napadalca od katerih se je pričakovalo več … predvsem Tonija. Obstaja še varianta, da bo začel Cassano … Del Piero pa vstopil v igro kasneje.

Italija je po uvodnem sramotnem porazu, z malo sreče oz. znanjem Buffona, igrala neodločeno z Romunijo, v zadnjem kolu pa razmontriala bledo Francijo. Dovolj za četrt-finale in komentarje …. spet so se izmazali. Njihova forma se vzpenja, prav tako samozavest in podpora navijačev …. na grafu bi se črta strmo dvigovala.

Naprotnik Španija. Aragones mi je antipatičen starec … in spet kritika na izbor igralcev, a dokler ima uspehe ….. moram biti tiho. Prvo kolo so raztrgali Ruse, kateri so kasneje pokazali, da so izvrstni …. 4:1 je bilo. Pa srečna zmaga proti Švedski in v zadnjem kolu z rezervno postavo še preobrat za zmago nad Grčijo. Na golu Casillas iz Real Madrida. Vrhunski. Zadnja linija Ramos-Puyol-Marchena-Capdevilla. Do sedaj je bila španska obramba zelo zanesljiva. Zaenkrat ni pripomb na njih. Sredina Iniesta-Senna-Xavi-David Silva ….tudi brez pripomb, igrali so zelo dobro, pa čeprav brez velikega zvezdnika Fabregasa. Napad Torres – David Villa pa imajo mnogi za najboljši dvojec tega prvenstva.

Moč Špancev je v dobri ekipni igri, kontroli žoge in obvladovanju nasprotnika, ki si ne priigra preveč priložnosti … Ob pogledu na postavo Španije in rezultate na tem prvenstvu sve lepo in prav …

Vsem znano dejstvo …. Španija vedno zataji, ko je tekma …. biti ali ne biti. Če se ne motim, od leta 1984, ko so v Mehiki izpadli z Belgijci (preberi si malo nižje) niso videli polfinala Evropskega ali Svetovnega prvenstva. Očitno se ustrašijo, nastopi nekakšna blokada …. who knows? Tako kot imam dvome o kvaliteti italijanskega selektorja Donadonija …. jih imam tudi o Aragonesu …. Mislim, da je imel kar obilo sreče … na vrsti je demonstracija znanja.

Zgodovina pravi:

  • Španija ni premagala Italije na velikih tekmovanjih od l. 1920 !!!

  • 22.6. je nogometna reprezentanca Španije izgubila tri velike tekme…. 22.6.1986, SP v Mehiki, četrt-finale ……. proti Belgiji 1:1 ….. po penalih pa 5:4 za Belgijo 22.6.1996, EP na Nizozemskem, (spet) četrt-finale …… proti Angliji 0:0 … po penalih 4:2 za Anglijo 22.6.2002, SP Koreja/Japonska, (in spet četrt-finale) …. proti Južni Koreji 0:0 … po penalih 5:3 za Korejo

Pričakujem neodločen izid ……. penale …. izpad Španije …

moja napoved: neodločeno

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.06.2008 ob 18:28 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !