Zapisal izmisljeni | 21.06.2008 - 08:42 - Kategorije: E.Četrt-finale

Čeprav ob omembi Hrvaške, Turčije in Last minute pomislimo na počitnice …. gre tu za fuzbal. They did it again.

Turčija je spet zaostajala, tokrat so dobili gol v drugem podaljšku …. v 119. minuti V naslednji minuti so izenačili …. 74 sekund pred koncem tekme. Ne morem verjeti, da so že trikrat uspeli na podoben način.

Prvega polčasa tekme, žal, nisem uspel gledati …. sodeč po kratkih posnetkih je imela Hrvaška pobudo in lepše šanse za gol …. pričakovano. Drugi polčas smo se parkirali na teraso, mrzla pijača in nogometna bitka na TV-ju. Dvoboj dveh najbolj fanatičnih reprezentanc …. eni s kriki U boj, u boj, za narod svoj …. na drugi strani pa že znano, fanatično vspodbujanje turške reprezentance. Na igrišču se je odvijal pravi boj, v katerem je dominirala Hrvaška z bolj ofenzivno igro, z bolj konkretnimi napadi, s priložnostmni in pol-priložnostmi. Turki so vzdržali vseh 90 minut. Rezultat po rednem delu tekme 0:0. Sledil je podaljšek in nato še drugi v katerih ni bilo gola ….. do 119. minute.

Turški golman očitno ni gledal tekme med Grčijo in Rusijo …. saj je naredil podobno napako kot Grk Nikopolidis … zapodil se je na levo stran, kjer pa ni prišel do žoge …. Luka Modrič ga je prehitel oz bil prej pri žogi. Turški golman je stekel nazaj proti golu, vendar je bila Modričeva podaja hitrejša …. podaja v sredino, kjer je z glavo zadel Ivan Klasnić. Igralec, ki je vstopil v igro kot rezervist…. Evforija kockastih navijačev, skakanje njihovega selektorja Bilića in rezervistov, norija na igrišču, proslavljanje gola … in uvrstitve v polfinale …. Sledil je le še sodnikov podaljšek. Turška totalna ofenziva in eden poskus Hrvaškega proti-napada. Offside. Hitro izvajanje turškega golmana …. dolga žoga pred kazenski prostor Hrvaške, kjer so vsi Turki …. do žoge je prišel turški rezervni igralec Semih Senturk ….. šut …. in gol!!!! Ne me zajebavat ….. Turki so v 119. minuti pokasirali gol in ga v naslednji minuti zabili. Kaos na Turškem delu tribun, turški klopi, med turškimi igralci …… aaaaaaaaaaaaa. Še 74 sekund in konec tekme. Penali.

Takrat nam je bilo že vsem jasno, da je takšno izenačenje prevelik šok za Hrvate in prevelik vbrizg dodatnih moči Turkom. Modrić in Rakitić sta zgrešila celoten gol, eden v desno , drugi v levo … sledila je še obramba strela Petriča …. in Turčija je v polfinalu.

Spet Last minute zmaga.

Čestitke Turčiji za fenomenalne preobrate, za voljo in moč ….

V tekmi nisem navijal za nikogar, mogoče so mi Hrvatje čisto malo bližje, ampak ob pomisli na njihovo prepotentnost in hvaljenje ter omenjanje njihovh uspehov naslednjih 100 let …. sem zadovoljnejši s Turško zmago.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 21.06.2008 ob 08:42 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 23.08.2011 @ 16:38

  Heh, ta zapis sem nasla ko sem iskala informacije o last minute potovanjih v Turčijo, ampak ok, lepo se je spomniti tudi te tekme…

  Zapisal Maja
 2. 23.08.2011 @ 16:44

  res je zavajujoče kot že pove prvi odstavek in res se je lepo spomniti teh trenutkov, ki so, vsaj meni, nato spremenili življenje ……

  Zapisal izmisljeni
 3. 13.11.2011 @ 23:51

  [...] – Hrvaška 0-3 V obračunu dveh tekmecev, ki sta imela po hrvaški verziji še neraščiščene račune,  je bilo maščevanje največkrat omenjena beseda in glede na videno, je to uspelo v celoti. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !