Zapisal izmisljeni | 21.06.2008 - 13:24 - Kategorije: E.Četrt-finale

Dvoboj dveh napadalnih moštev, kjer naj bi vsi nogometni navdušenci, prišli na svoj račun. Pričakuje se spektakel.

V vlogi favorita so Nizozemci. Glavni igralci so znani …. Van der Vaart in Sneijder kraljujeta na sredini. Name pa je največji vtis naredil Van Bronckhorst. Spredaj je gol-mašina Ruud Nistelrooy …. rezervni rešitvi pa Van Persie in Robben. Da ne naredimo krivice, izjemnemu golmanu, 37-letnem Edwinu Van der Saarju …. omemba njegovega imena je obvezna. Pri pregledu vseh reprezentanc na prvenstvu, ugotovimo, da imajo vse … zelo malo levičarjev. Drugače je pri Nizozemski, ki je izvrstna po levi strani , v ekipi pa odlične levičarje (Van Bronckhorst, Van der Vaart, Van Persie ) Selektor Valn Basten je pred 20. leti postal kralj strelcev in Evropski prvak kot igralec ….. 20 years later pa … pričakuje, da bo tudi kot selektor z Nizozemsko – prvak. Prvi naslednji nasprotnik na tej težki poti je Rusija, naslednica Sovjetske zveze s katero so Nizozemci takrat igrali finale.

Ekipa Rusije ima prav tako nizozemskega strokovnjaka …. izvrstnega Guusa Hiddinka. Eden najboljših strategov na svetu je sestavil zelo mlado ekipo, s katero ima v prihodnjosti načrt, postati prvak Evrope, Sveta. Hiddink dela dolgoročno, vendar pa ima tudi v sedanjosti izvrstno moštvo…. in ima podporo Ruske zveze, ki to zanjo centi. Glavna zvezda ekipe je kljub samo eni odigrani tekmi na prvenstvu, Aršavin. Izjemen, neugoden igralec, ki se odlično dopoljnuje s svojimi soigralci s katerimi sestavljajo neverjetne napadalne akcije …. igra na prvo, veliko podaj v prostor z veliko gibanja …. podobno kot njihov današnji nasprotnik Nizozemska.

O enih in drugih sem že precej napisal v prejšnjih objavah …da se ne bi preveč ponavljal.

Dve podobni moštvi, ki gojita napadalen, atraktiven nogomet z veliko podaj, vtekanj v prazen prostor…. Mala prednost Nizozemski, ker opisan slog goji že leta in ga prakticira v domači – nizozemski ligi in v reprezentanci. Prav tako so njeni nogometaši bolj izkušeni in imajo več trdih, mednarodnih tekem za seboj. Rusija je najmlajša reprezentanca, ki igra podobno le da njeni igralci niso vajeni Velikih tekem in se zato poraja dvom ali bodo proti Nizozemski uspeli igrati tako atraktivno in napadalno ali jih bodo oranžni stisnili in jim vsilili svojo igro …. Še en podatek bi bi lahko pomemben za tekmo; Nizozemski igralci so utrujeni od dolge sezone v močnih mednarodnih klubih, kjer so odigrali ogromno tekem, Ruski bratje pa so na vrhuncu moči, saj je njihov koledar nastopov zaradi vremenskih pogojev drugačen …. njihova liga se je začela spomladi.

večje možnosti za zmago dajem Nizozemski, a prejšnji četrtfinalni tekmi – sta favorita izpadla …

ker bom navijal za Rusijo …

moja napoved: Rusija

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 21.06.2008 ob 13:24 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 21.06.2008 @ 16:15

  Dobro so igrali pomoje.

  Zapisal Luka
 2. 22.06.2008 @ 10:35

  Rusi so bili vesoljci za Nizozemce …. zasluženo gredo naprej

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !