Zapisal izmisljeni | 20.06.2008 - 01:20 - Kategorije: E.Četrt-finale

V nasprotju z vsemi napovedmi instant-nogometnih strokovnjakov, se je zgodilo …. Nemčija je nadigrala in razbila Portugalsko na portugalski način.

Nemci so bili hitri, razigrani, dinamični, konkretni, virtuozni …. skratka … odlični. Ves čas so imeli kontrolo in nam dokazali da so stroj, ki zna tudi igrati in ne samo mleti. Prvo ime tekme je Schweinsteiger, ki je bil strelec enega gola, pri dveh pa je bil podajalec …. tekmo je odigral maestralno, bil je kot navit, povsod ga je bilo. Potopil jih je pred dvema letoma na SP v tekmi za 3. mesto in zadaj spet. Nemčija je napade zaključevala s kopico igralcev, ne samo z napadalci, iz drugega plana so prihajali vezisti in se vključevali v končnice akcij. Nemčija je bila za Portugalsko hitri vlak, ki nabije avto na prehodu čez progo ….   Portugalci so bili na koncu, sesuti avto. Poleg domiselnih in hitrih akcij je Nemčija prevladovala ob prekinitvah na kar je že pred tekmo opozarjal portugalski selektor Scolari, ko je začel konferenco z besedami; številka 17 – 197 cm, branilca 198 in 189 cm …. portugalci pa 120 cm …. Dva gola z glavo, po prostih strelih …. zadnji po predhodnem prekršku, a vseeno …. Nemci so po 3. golu samo še čakali na konec tekme, Portugalci pa jalovo napadali in uspeli le znižati na 3-2.

Portugalci so po mojih pričakovanjih ob prvi močnejši reprezentanci pokazali vso svojo nemoč oz. odvisnost od Ronalda. Ob zaustavitvi njega portugalska reprezentanca ostane brez kakovostnih rešitev oz. plana B. Pa tako so bili polni sebe, celo več … prepotentni, podcenjevalni do nasprotnika …. Ko sem šaltal na portugalski kanal je reporter komentiral Deco-Deco-Deco …. Bosingwa-Bosingwa-Bosingwa …. To pomeni, da so čisto preveč drkali žogo … morili igro, ni bilo pretočnosti, odigravanja s prve kot pri Nemcih … Malo upanja jim je vlil Nuno Gomes, ki je zadel po enem letu … predtem lepa akcija Ronalda. Dobili so psihološki naboj, v drugem polčasu navalili, Nemci so se zavestno potegnili nazaj in čuvali rezultat 2-1, potem pa zabili za 3-1. Res je, Ballack je odrinil Fereiro in zadel … a Ferreira je bil res najšibkejši člen … prvi gol je padel, ko je šla akcija po njegovem boku, kjer so Nemci skombinirali izvrstno akcijo. Golman Ricardo je delni krivec za ta gol … bil je nekje vmes, ne na žogi ne na golovi črti …. Ne spomnim se ali je na tem prvenstvu sploh kaj konkretnega odbranil. Portugalci so do konca uspeli znižati na 3-2 … a je bilo to premalo.

Zaslužena zmaga Nemcev, ki so me navdušili s prikazano igro. Čeprav sem veliki nasprotnik nemškega nogometnega stila, so presenetili in jim je treba za to tekmo čestitati.

Čestitk pa si ne zaslužijo Portugalci, ki so razočarali s prikazano igro, odnosom, rešitvami oz. prilagoditvijo situaciji. Nebogljeni so bili videti. Za konec še to, da Ronaldo, ki je kot kapetan dočakal konec tekme, po tekmi ni odšel do svojih navijačev, zahvaliti se jim za vspodbujanje (kot je to v navadi), ampak je spizidl v slačilnico …. poln razočaranja.

PRITISK TU … te vrže na mojo napoved tekme, ki je nakazovala možnost presenečenja

Aja, a ima Basel sploh kateri dan v letu brez dežja?

NEMČIJA –  PORTUGALSKA: 3-2 Schweinsteiger 22., Klose 26., Ballack 61. ; Nuno Gomes 40., Helder Postiga 87.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.06.2008 ob 01:20 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 20.06.2008 @ 06:50

  Tudi jaz sem napovedoval zmago Nemcev. Prav tako bodo Italijani premagali Špance.

  Zapisal domovoj
 2. 20.06.2008 @ 07:02

  No no! Nemci pa res niso nadigrali Portugalce! To je pa res laž! Kam si pa zijal med tekmo! Saj so Portugalci nonstop napadali a jim je zmanjkalo malo sreče! Skoraj bi se Loew usral, ko je bil samo en gol razlike! Priznam, vratar je bil za en drek, a Lehman je bil proti Hrvaški še stokrat slabši. Ena tekma se jim je totalno posrala – skoraj vsi streli so končali v mreži! Nemci gojijo nogomet brez idej – samo na atletiko in moč! Portugalci so jih preigravali kot za šalo! Vsi po vrsti! Seveda so dobivali zračne dvoboje če so pa meter višji! Če bi igralči z višjo reprezentanco bi drek zabijali take lahke zadetke! Obramba je res igrala slabo a če sešteješ kvalitete posameznih igralcev so Portugalci dosti boljši – ki pa vedno ne zmagajo!

  Zapisal dean
 3. 20.06.2008 @ 08:55

  Dean: Jaz sem zijal v tekmo in poslušal prave komentatorje in strokovnjake … ne te dripce na TV3, ki s svojimi bedarijami zavajajo naivne gledalce … a so rekli, da je bila Portugalska boljša? Nemški napadi so bili konkretnejši, sploh prvi polčas, ko Portugalci niso ustvarili 0, razen te ene akcije za gol. Drugi polčas je normalno, da so se malo potegnili nazaj, nemogoče je odigrati celo tekmo v takem tempu, a Portugalci spet niso bilo 0 posebnega. Če gledamo samo igro, so bili Nemci veliko boljši … simpatije gor ali dol. Streli v okvir gola so 6-5 za Portugalce, tiste strele 3-4 metre mimo ne štejem za resene (Bosingwa-Petit in na koncu Ronaldo) za razliko od projektila Podolskega. Gole z glavo sta dala Klose in Ballack, ki nista dvometraša ampak odlična skakalca. Portugalska je bila enostavno nadigrana.

  Domvoj: Malokdo je verjel v Nemčijo …. Ja, Italija zna zajebati Španijo, čeprav dvomim v teorijo, da bo Italija spet prilezla do finala, španci pa bodo spet veliko razočaranje

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !