Zapisal izmisljeni | 20.06.2008 - 11:26 - Kategorije: E.Četrt-finale

Hrvaška – Turčija …. tonight.

Turčija je polna samozavesti, njihovi igralci dajejo bombastične izjave …. V finalu hočemo te in one … Hrvaška je slabša od Češke … mi smo boljši od Čehov in Hrvatov, bolj smo tehnično podkovani … nimajo šans …. Čutim celo prepotentnost. In realno Turčija? Poraz proti Portugalski, ni velik greh. Potem so viseli proti Švici, ki bi jih pri vodstvu lahko dotolkla, a so se uspeli vrniti, v zadnjih minutah pa zadeli za zmago. V tretji tekmi, podobno. 2-0 zaostanek, sodnik ni dal čistega penala za Čehe, potem pa spet dvig Turkov in preobrat za 3-2. Turki niso premagali Švice in Češke. Navedeni sta se sami premagali … predvsem Češka, ki namesto da bi končnico igrala s hitrim Barošem, ki bi bil nevaren v kontri … je v igri ostal stari-počasni-štorasti Koller, ki ga Turki niso preveč čuvali, in so se lažje posvetili pritisku na Češki gol. Sledil je še katastrofalen kiks golmana Cecha ….in Turki so v četrtfinalu.

Največja kvaliteta Turkov ostaja fanatičnost in borba do zadnjih sekund … v končnici tekme celo šaltajo prestavo višje in ko je nasprotnik že utrujen, letijo ko čebele. Prednost je tudi, da izgleda kot da igrajo brez sistema … divjanje v brezglave napade …. nogometno divja ekipa – jim pravijo. Vendar to je njihov sistem, zelo nenavaden, vendar drugače ne znajo …. Turki se ne znajo organizirano braniti, za njih je celo boljše da nasprotnik povede in se nato malo povleče nazaj … oni pa fanatično pritisnejo in lovijo ta preobrat. Zaradi kartonov na tej tekmi ne bosta nastopila 1.golman Volkan Demirel in brazilo-turek Mehmet Aurelio. Demirela bo verjetno zamenjal njihov legendarec – Rustu Recber … za Aurelija pa, se mi zdi, da nimajo prave zamenjave. Spet bodo morali drugi dati toliko več ….. vprašanje ali je to dovolj?

Na drugi strani Hrvatska. Izjemna igra v kvalifikacijah za EP, kjer so ponižali Anglijo … do sedaj na prvenstvu pa … vse tri zmage, z zelo odmevno zmago nad enim od favoritov prvenstva, Nemčijo. Anglija in Nemčija sta bili obe podcenjevalni proti Hrvatski, ki se še posebaj pali na velike nasprotnike ter reprezentance, ki jih ne jemljejo resno oz. ne spoštujejo dovolj. Pri Turkih imajo takšen občutek. Hrvaška je odlično sestavljena in vodena. Pletikosa je že dalj časa eden boljših golmanov. Obramba je granitna, saj je na tem prvenstvu prejela samo en gol (Podolski) Sredina je fantazija. Imajo vse. Garače in umetnike, izvrstne bočne igralce … glavna aduta Niko Kranjčar ter predvsem Luka Modrić. Zame trenutno ena najboljših “desetk”. Mali obvlada in upravičen je izjemen transfer v Tottenham, kjer bo lahko še napredoval i ncelotnemu svetu pokazal kaj zmore – v Dinamu je dosegel maksimum. Napad je veliko izgubil s poškodbo brazilskega-kroata Eduarda, vendar imajo dobre zamenjave. Olić je sposoben letati po igrišču 90 minut brez prestanka – hujši je od Turkov, ostali pa so ob pravem dnevu – peklenski… predvsem Petrić. Tudi rezervni igralci so mnogo boljši in raznovrstnejši …. proti Poljski so pokazali, da se lahko računa na njih.

Mislim, da v tej tekmi ni prevelikih dvomov. Hrvaška je boljša od Turčije, celo sposobna ponižati jo z velikim rezultatom … ampak tega ni za pričakovati. Hrvaška je tehnično, taktično, individualno, ekipno in tekaško boljša od Turčije. …. a v nogometu je vse možno, tudi to da boljši ne zmaga vedno.

moja napoved: Hrvatska

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.06.2008 ob 11:26 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

4 komentarjev

 1. 20.06.2008 @ 12:35

  Meni so oboji antipatični (Portugal gre tudi v to kategorijo) in bom navijal za nogomet :lol:

  Zapisal igre
 2. 20.06.2008 @ 23:49

  Hrvatska je nepremagljiva!!! Čeprav je izpadla!!!

  (Hahahaha!)

  Zapisal Milan
 3. 21.06.2008 @ 00:10

  Granitna obramba je bila granitna minuto premalo :D

  Zapisal Marcos
 4. 21.06.2008 @ 02:44

  nisem vedel za koga bi navijal … vseeno mi je bilo. Mogoče so mi celo Hrvatje nekoliko bližje, a ko pomislim, da bi njihovo hvaljenje poslušal še leta-in-leta … no, thanks. Turkom, svaka čast. V eni minuti se vrniti po golu v predzadnji minuti podaljška ….. Fuckin’ unbelieveble! Ko so zadeli, smo vsi vedeli, da bodo dobili še penale.

  Hrvatska je nepremagljiva v rednem delu … in podalških. Jao, kakšni kiksi pri penalih !!!!… psiha.

  Tudi granit včasih poči.

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !