Zapisal izmisljeni | 19.06.2008 - 20:48 - Kategorije: E.Četrt-finale

Ostali so samo še veliki fantje …. najboljši.

Portugalci bodo verjetno igrali s postavo, ki je dobila prvi dve tekmi … rezervisti so izgubili 3. tekmo in možnosti, da se prebijejo v prvo moštvo. To pomeni, da se selektor Scolari ne more preveč zanašati na dobre menjave … pa čeprav ima na rezervni klopi izvrstne posameznike. Golman Ricardo ni delal napak. Konstantno dober ( čeprav brez nekega pravega dela) kot se od prvega golmana pričakuje. Zadnja linija Ferreira-Carvalho-Pepe-Bosingwa deluje močno … predvsem centralna branilca sta bila izvrstna. Verjetno je tu najšibkejši člen …. Fereira. Zlata sredina, malo bolj defanzivna Petit – Moutinho, ki kontrolirata igro in pomagata obrambi …. zelo dobra … pred njima pa na levi Simao, centalni Deco, na desni pa trenutno najboljši na svetu …. Ronaldo. Simao me ni kaj preveč navdušil, Deco je po slabi sezoni v Barci zelo dober, Ronaldo pa pričakovano, čeprav vsi pričakujemo od njega – nekaj več. V napadu pa Nuno Gomes, centerfor, ki redko zabija … a dosti sodeluje v igri. Prav čistokrvni strelec manjka Portugalski, da bi bila Top…. tako je že leta in zaenkrat boljšega od Gomesa ni. Še vedno mislim, da Portugalci niso imeli resnega nasprotnika, ki bi jih stisnil, da bi videli kako reagirajo v kriznih situacijah. Nekaj je tudi posledica njihove kvalitete oz. strahu nasprotnikov …. Bomo videli kako se bodo postavili Nemci. Zame so Portugalci predvsem žonglerji, ki igrajo za oči, na rezultat pa ne znajo preveč … za razliko od Nemcev. Portugalci se verjetno preveč zanašajo na individualne kvalitete, ki pa proti vrhunskim ekipam ne palijo.

Nemčija, zaenkrat razočaranje, po igri in rezultatu. Dobra prva tekma proti Poljski, sledil je poraz proti izvrstni Hrvaški in zmaga z (samo) 1-0 proti Avstriji. Nemci so stroj, čisto nasprotje Portugalske. Nemci garajo celo tekmo, tek, borbenost, disciplina, uigrane akcije …. in zelo malo improvizacije. Zelo dobri ob prekinitvah oz. kotih in prostih strelih … glej višine igralcev obeh moštev. Golmana Lehmanna je tisti smotani spiker na TV3 obtožil, da je krivec za 2. gol proti Hrvatom …. kar je po mojem mnenju bedarija. Tip je bil na levi nogi, bi rekli. Šel je v sredino na centeršut, pri tem se je žoga odbila, spremenila smer in šla na prvo štango … saj jo je dohitel … kaj več pa že ni mogel. Izkušen golman, ki pa včasih res kiksa…. na tem prvenstvu še ni (po mojem mnenju). Obramba Friedrich-Metzelder-Mertesacker-Lahm … to so čistokrvni delavci. Sama fizika. Prvi trije so antipatični na izgled, da o lomljivosti jezika pri izgovorjavi in zajebanosti zapisovanja teh ne govorim. Levi bočni Lahm ima zelo dobro motoriko in njegovi izleti naprej, po tem levem boku, so mi zelo všeč …. odličen igralec. V sredini bo nekaj menjav zaradi poškodbe (prej standardnega) Fringsa. Po zadnjih novicah bodo to Ballack in Rolfes kot centralna, na levi Hitzlsperger na desni pa Schweisteiger …. prekleti Nemški priimki … Zelo počasni igralci in tu vidim težave Nemčije. Veliko bo odvisno od Ballacka, ki se ima priložnost pokazati novemu trenerju v njegovem klubu Chelsea-ju … V napadu Klose in Podolski, ki ima prav tako zdravstvene težave oz. rahlo poškodbo … vprašanje koliko bo to vplivalo na njegovo igro. Aja, Nemci bodo brez selektorja, katerega je zjebal Skomina kot 4. sodnik … na tekmi proti Avstriji si je Nemški selektor dovolil preveč in ima 1 tekmo prepovedi.

Dvoboj različnih stilov, dvoboj hitrih proti počasnim, dvoboj nizkih proti visokim, dvoboj ljubljencev občinstva proti antipatičnim, dvoboj, ki bo kljub vsem razlikam in navidezni prednosti enih …. zelo izenačen.

Večina bo za velike favorite dvoboja, atraktivne, hitre, simpatične, vročekrvne Portugalce, a dolgočasni, počasni, visoki in okorni Nemci so le … Nemci. Nemci so ekipa, ki zmaguje tudi ko ne igra lepo in dobro. Za Nemce bodo navijali verjetno samo Nemci + Hrvati in Turki (nasprotnik v polfinalu)

Vsi znaki odprti, navijal bom za dober in atraktiven nogomet oz. Portugalce, pričakujem pa neodločen izid oz. uvrstitev v polfinale …. Nemcev.

moja navijaška napoved pa je: Portugalska (za Nemce ne morem navijati)

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.06.2008 ob 20:48 in je shranjen pod E.Četrt-finale. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !