Zapisal izmisljeni | 15.06.2008 - 19:44 - Kategorije: A Skupina

Danes pade zadnji krog prvega dela. V skupini A bomo dobili najprej odgovore.

Portugalci so sigurni …. išče se druga ekipa. Češka ali Turčija.

Češka je tokrat drugačna… ni atraktivnega nogometa, kot smo ga bili vajeni v prejšnjih letih …. to je močna, disciplinirana, organizirana ekipa, ki igra na rezultat … igra sama pa gre kmalu v pozabo. Češki se pozna upokojitev nekaterih igralcev, predvsem Poborskega in Nedveda ter poškodba Rosickega. Golman in obramba sta OK …. kljub visokemu porazu proti Portugalski, sredina je delovna in verjetno bo ključna prevlada na sredini … tu stavim na iskušenega Galašeka …. in dobro igro po bokih. v napadu pa bo verjetno ponovno Baroš, pri katerem nikoli ne veš … v kolikor bo Koller bo začel v napadu, bo igra malo drugačna, več igre po bokih in centriranje nanj oz. dolge žoge on pa jih bo spoušča ter delil povratne za Češke strelce iz ozadja. Na rezervni klopi imajo dosti različnih tipov igralcev, ki jih lahko (po potrebi) uporabijo.

Turčija me ni navdušila. Solidna proti Portugalski, slaba v deževnem proti Švici, kjer je nato preobrnila rezultat in v sodnikovem podaljšku prišla do zelo pomembnih treh točk. Stavijo predvsem na svojo tradicionalno fanatičnost, verjetno veliko bolj glasno podporo s tribun in zelo dober napad. Pri njih se mi zdi najbolj kritičen golman, ki je sposospoben požreti smešne gole oz. braniti nemogoče. Obramba je slabša kot Češka … visoki, precej okorni Turški branilci bodo imeli težave s hitrim Barošem … Sredina je približno enakih zmogljivosti kot Češka …. njihov ključni igralec se mi zdi brazilo-turek Mehmet Aurelio. Napad je neugoden, Nihat Kahveci kot glavni napadalec, zelo ofenzivni Tuncay Sanli in Semih Senturk, ki je načel Švico.

Glede na to, da sem stavil, da bo Češka prvak je moj izbor jasen. Da ne pozabim: … zanimivo bi bilo, če bi igrali neodločeno … v tem primeru bi takoj tolkli 11-metrovke. Tukaj so v veliki prednosti zaradi kvalitete Češkega golmana in verjetno se je zavedajo … zato obstaja verjetnost neodločenega izida. Za konec še to, da je tudi statistika v medsebojnih dvobojih Češke in Turčije, močno na strani Češke.

moja napoved: Češka

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 15.06.2008 ob 19:44 in je shranjen pod A Skupina. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !