Zapisal izmisljeni | 12.06.2008 - 00:45 - Kategorije: B Skupina

1.Hrvatov ne maram. 2.Nemcev ne maram.

Čeprav Hrvate celo sovražim, me pri nogometu včasih zanese … Če pa igrajo proti Nemčiji, ki so mi v vseh športih (vstavi zaničevalno besedo) ….potem so sprejemljivi tudi “brati Hrvati”

Hrvati čakajo na svoje napadalce, ki že nekaj časa niso zadeli …. pogrešajo malega Brazilca sa putovnicom. Prvo tekmo so prekmalu povedli in nam uničili tekmo …. braniti se proti Avstriji … halo Hrvati !!! Na koncu se jim je izšlo, čeprav v igri marsikaj ni štimalo. Me zanima kaj bodo menjali in ali bo to prineslo uspeh. Menjave z Avstrijo niso prinesle velikih preobratov: primer – namesto Olića, ki je laufal ko navit po celem igrišču …. v igro prišel Budan in trimčkal ko rekreativec. Ta pri meni ne bi več odigral nobene minute. Hrvati se še vedno zanašajo na “Boj za narod svoj” a brez prebujenega Modrića bodo težko kaj spacali. On je ključ uspeha. Brez njega ni igre, ni uporabnih žog za napadalce, ni golov, ni zmag.

Podobrno vlogo ima pri Nemcih, Ballack. On je njihova desetka, čeprav ima št. 13. Nemčija zadnja leta preseneča z napadalno igro v kateri sodelujejo vsi igralci, do zaključnih akcij pa ne prihajajo napadalci, temveč tudi vezisti, celo branilci. Izvrstna igra po bokih, kombinatorika, ideje …. Nemci so navdušili v prvi tekmi. Trenutno imajo vse. Samozavest, igro, razpoložene igralce, tradicijo, ugoden razpored … Za razliko od Hrvaške, so Nemški igralci zelo razpoloženi, napadalci učinkoviti ….

Pa vendar mislim, da bo neodločeno. Seveda je pogoj za to, da se prebudi Luka Modrić. Mali je sposoben povezati igro Hrvaške in jo voditi proti vsakem nasprotniku, v nemški reprezentanci pa ne vidim igralca, ki bi ga bil sposoben onemogočiti ob dobrem dnevu. Hrvati imajo nekaj igralcev, ki lahko v trenutku navdiha, obrnejo celo tekmo, Nemci pa razen Ballacka nimajo veliko rešitev. V vaganju trenutne forme (Nemci) in zmogljivosti (Hrvati) …. sem se odločil za X.

napoved: neodločeno

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 12.06.2008 ob 00:45 in je shranjen pod B Skupina. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !